DOLAR 32,3274
EURO 35,0816
ALTIN 2292,229
BIST 8979,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Toprağın Kadınları” UNDP Forumu’nda

    Toprağın Kadınları” UNDP Forumu’nda
    29.04.2019
    A+
    A-

    Toprağın Kadınlarından Sofralara projesi ile yerel kadın üreticilerin ekonomik ve sosyal kalkınmalarına destek olan BigChefs’in Kurucu Ortağı Gamze Cizreli, UNDP Türkiye’nin davetiyle Tunus’ta gerçekleştirilen Cinsiyet Eşitliği Forumu’na katıldı. Tunus Başbakanı Youssef Chahed’in de bir konuşma gerçekleştirdiği forumda Cizreli, kadınların güçlendirilmesi anlamında örnek projelere imza atan özel sektör temsilcilerinin söz aldığı panelde konuştu. Cizreli’ye panelde projedeki yerel tedarikçilerinden Aslı Aksoy eşlik etti.

    BigChefs Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve BM Kadın Birimi tarafından Tunus’ta gerçekleştirilen Cinsiyet Eşitliği Forumu’nda konuştu. UNDP Türkiye Ofisi’nin davetiyle organizasyona katılan Cizreli, BigChefs’in Toprağın Kadınlarından Sofralara projesini anlattı.

    24-26 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşen etkinliğin ilk gününde yapılan panelde, ekonomik ve sosyal imkanlara erişim bakımından dezavantajlı konumda olan kadınları, iş süreçlerine etkin şekilde dahil ederek güçlendirilmelerine destek veren iş insanları bir araya geldi. Bu gibi çalışmalarla, farklı aktörler için nasıl faydalar sağlanabileceği, değer zincirlerinin bu amaca yönelik nasıl kurulabileceği tartışıldı.

    Panelde ayrıca söz konusu projelerden fayda sağlayan kadın iş ortakları da yer aldı. Gamze Cizreli’ye etkinlikte, Toprağın Kadınlarından Sofralara üreticilerinden Aslı Aksoy eşlik etti. Elibelinde Tarım markasıyla Muğla’nın Yeşilçam Köyü’nde kuşkonmaz üreten ve kendi de pek çok kadını üretime dahil eden Aksoy, BigChefs’in projesine dahil olduktan sonra işinde yaşadığı değişimleri anlattı. İşini büyütme fırsatının yanı sıra, sürekliliği olan bir satın alma gerçekleştirildiğinden ötürü güvence ve özgüvenle hareket edilebildiğini ifade etti.

    Tunus Başbakanı Youssef Chahed’in de bir konuşma gerçekleştirdiği forumun açılışını Tunus Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Başkanı Neziha Labidi yaptı. UNDP Afrika Bölge Müdürü Abdoulaye Mar Dieye’nin de konuşmacılar arasında yer aldığı forumda, panel moderatörlüğünü UNDP Özel Sektör Global Program Danışmanı Sahba Sobhani üstlendi. Etkinlikte dünyanın farklı ülke ve şehirlerinden kamu yöneticileri ile iş dünyası temsilcileri de yer aldı.

    Toprağın Kadınlarından Sofralara projesi hakkında

    “Toprağın Kadınlarından Sofralara” projesi kapsamında BigChefs, ürün tedarikinin bir kısmını yerel kadın üreticilerden elde ediyor. Bugün 30 yerel kadın tedarikçiyle çalışan BigChefs, böylece hem onları ekonomik ve sosyal özgürlüklerini kazanmaları yolunda destekliyor hem de geleneksel üretimi sahiplenerek misafirlerine güvenilir ve özgün lezzetler sunabiliyor. BigChefs ayrıca, birlikte çalıştığı üreticilerin tüm aktif iletişim kanallarında tanıtımlarını yaparak, satışlarını geniş kitlelere ulaştırmalarına destek oluyor. Markanın amacı, bu proje aracılığıyla kamuoyunda farkındalık yaratıp başka firmaların da benzer çalışmalar yapmalarına öncülük ederek, Türkiye’de kadın istihdamına katkı sağlamak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.