DOLAR 32,5553
EURO 34,9377
ALTIN 2444,793
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TUGİK: Göz kamaştırıcı iktisadi zaferimizle övünüyoruz

    TUGİK: Göz kamaştırıcı iktisadi zaferimizle övünüyoruz
    15.07.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin son 15 yıldır ekonomik, sosyal ve siyasi atılımların yaşandığı bir döneme damga vurduğunu, sürdürdüğü istikrarlı performansla dünyada örnek bir ülke olarak gösterildiğini vurgulayan Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin birinci yıldönümüne ilişkin şu açıklamada bulundu:

    “15 Temmuz hain darbe girişimiyle Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine kast eden şer odakları, ülkemizin her alandaki muzaffer yürüyüşünün önünü kesmek istemiş ancak sonunda halkın milli egemenlikten ve demokrasiden yana direnişiyle bu karanlık emellerine erişememişlerdir.

    Toplumumuzu oluşturan diğer tüm kesimler gibi Türk iş dünyası da bu mücadelede çok onurlu ve cesur bir duruş sergileyerek ülkenin ekonomik çöküşünü hedefleyen saldırıları önlemeyi başarmıştır. Bu camianın fertleri olarak kazanılan bu göz kamaştırıcı iktisadi zaferle ne kadar övünsek azdır.

    Milli mücadele yıllarında olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında da Türk girişimcileri ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasındaki büyük sorumluluğunun gereğini başarıyla yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Hiç şüphesiz; Türkiye geliştikçe, ekonomik anlamda dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındaki yerini sağlamlaştırdıkça, yeni saldırı girişimlerine ve bu ilerlemeyi önleyici faaliyetlere maruz kalabilir. Ancak gönül rahatlığıyla ifade etmeliyim ki, 15 Temmuz sınavını başarıyla veren Türk iş insanları, tüm dünyaya sarsıcı bir mesaj vererek, Türkiye’nin bağımsızlığına yönelik her hareketi engelleyebilecek güçte olduğunu tartışmasız şekilde ispat etmiştir.

    Yatırımlarımızın hızını kesmek yerine daha da hızlandırarak, istihdamı azaltmak yerine işgücü talebimizi gün geçtikçe arttırarak, üretimi düşürmek yerine sanayimizin bacalarını çok daha güçlü tüttürerek, 15 Temmuz’daki halk zaferini taçlandıracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu her zaman olduğu gibi bundan sonra da bu ülkünün peşinde koşacak ve hükümetimizin ekonomik mücadelesine koşulsuz destek sunmaya devam edecektir.

    Türkiye, bugün ekonomik, sosyal ve siyasi atılımların yaşanacağı bir dönemi yaşamaktadır. 8 federasyon ve onlara bağlı 72 Genç İşadamı Derneği ve 10 bine yakın üyesiyle 500 sektör ve meslekte 300 bin kişiye yakın istihdam sağlayarak gerçek anlamda büyük bir ekonomik güç haline gelen bir konfederasyonun 4 dönemdir genel başkanlığını yürüten bir kişi olarak,2017 ve sonrasını ekonomide yeni atılımların başlayacağı bir yıl olarak görüyorum. Bu yıl için beklenen büyümenin, birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle daha fazla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Türkiye darbecilere, bölücülere inat istikrarlı büyümesini sürdürecektir

    Bu vesile ile, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, geride kalan aileleri ve sevdiklerine sabırlar diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Aziz vatanımız için kahramanca can veren şehitlerimiz ve vatanı uğruna canı pahasına direnen gazilerimiz ülkemizin kutsal topraklarında ebedi uykularında yatarken, bizler TÜGİK olarak ülkemizin en ileri seviyelere taşınması için çalışmalarımızı aralılksız sürdüreceğiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.