DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2492,06
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tuluyhan Uğurlu Amman’da kadınlar için çalacak

    Tuluyhan Uğurlu Amman’da kadınlar için çalacak
    04.03.2019
    A+
    A-

    Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu, 5 Mart Salı akşamı Ürdün’ün başkenti Amman’da Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde “Kadın İsterse Dünya Değişir” isimli bir konser verecek. Uğurlu’nun kadının binlerce yıllık hikayesini anlatacağı konser TC. Amman Büyükelçiliğinin destekleriyle Al Hussein Kültür Merkezinde gerçekleşecek. Ürdün’ün önemli kadın dernekleri de konsere destek verecekler.

    Tuluyhan Uğurlu konserde kutsal kitaplardan, efsanelere kadar kadının konumunu anlatarak başlayacağı konserine tarih boyunca iz bırakan kadınlardan örnekler vererek devam edecek. Konserde Atatürk’ün pek çok Batı ülkesinden önce kadınlara verdiği haklara da değinilecek. “Kadın İsterse Dünya Değişir” isimli performansın son iki bölümü ise, Ortadoğu’da kadının konumu ve mülteci kadınlara ayrıldı. Ürdün’de Kraliçe Rania’nın kadın hakları için verdiği savaşın da anlatıldığı konserde Türkiye dahil pek çok ülkede yasalarla kazanılan hakların törelerle nasıl işlemez hale getirildiğinin acı örnekleri de yer alıyor.

    Tuluyhan Uğurlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Amman’da vereceği konserin ardından 8 Mart’ta İstanbul’da Bahçelievler Dr. Enver Ören Kültür Merkezinde de kadın konulu konserini tekrarlayacak.

    Tuluyhan Uğurlu bir erkek olarak kadına bakışını şöyle anlatıyor:

    “Biz erkekler kadınlara yaptığımız haksızlıklar, canavarca yaklaşımlarımızla dünyayı yaşanmaz hale getiriyoruz. Halbuki kadın ana olma yönü ile erkeklerden çok daha üstün bir konumda… Dünya kadın haklarını da insan haklarının içinde olması gerektiği yere oturtabildiği zaman bir çiçek bahçesi kadar güzel ve anlamlı olacak…. Erkeklerin kadınlara yaptıkları zulüm karşısında ben de birkaç söz söyleyebilmek için Türkiye ve dünyanın her yerinde kadını anlatan konserlerimi vermeye devam edeceğim.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.