DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türk Gençliğinin Yalnızlık Oranı Avrupa’nın Üç Katı ​

    Türk Gençliğinin Yalnızlık Oranı Avrupa’nın Üç Katı ​
    28.07.2017
    A+
    A-

    AB üyesi ve aday ülke vatandaşlarının kendilerini ne kadar yalnız hissettikleri üzerine yapılan bir araştırmaya göre; Avrupa vatandaşlarının yüzde 6,7’sinin ihtiyaç duydukları anda yardım isteyebilecekleri kimsenin olmadığını düşünüyor. Türkiye’de kendini yalnız hissedenlerin oranı yüzde 11,3 olurken, bu oran Türkiye’yi Avrupa’nın en yalnız altıncı ülkesi yaptı.

    Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press’in AB Gelir ve Yaşam Koşulları biriminden derlediği verilere göre Lüksemburg, İtalya ve Yunanistan Avrupa’da kendini yalnız hisseden bireylerin en çok olduğu ülkeler olurken, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Slovakya ve İsveç Avrupa’da yalnızlığın en az olduğu ülkeler oldu.

    Türkiye’de ihtiyacı olduğu zaman yakınında birisini bulamayacağını düşünenlerin yoğunlaştığı yaş grubu 50-75 yaş aralığı olurken, 75 yaş üzerindeki nüfus ise kendini bu alanda en şanslı hisseden grup oldu.16-24 yaş aralığındaki genç nüfus yüzde 9,9’la kendisini çok yalnız hissederken bu yaş aralığı için AB ülkelerindeki oran sadece yüzde 3,3 oldu. Yalnızlık hissi eğitim seviyesiyle ilişkilendirildiğinde mezun olunan okul seviyesinin artışına paralel olarak yalnızlık hissinin azaldığı belirtildi.

    GENÇLER EN ÇOK NEYDEN ŞİKAYETÇİ?

    Ajans Press ve PRNet’in incelemesine göre gençler hakkında yılbaşından bugüne 78 bin 970 haber yansıması tespit edilirken, medyada çıkan haberlerin analizinde, gençlerin en çok işsizlikten şikayet ettiği belirtildi. Televizyon ve yazılı basın incelemesinde gençler hakkında çıkan haberlerin birçoğu işsizlik hakkında olurken, internet ve teknoloji bağımlılığı haklarında en çok haber çıkan bir diğer başlık oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.