DOLAR 32,3287
EURO 35,0757
ALTIN 2297,002
BIST 8988,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye Son 6 ayda ne okudu?

    Türkiye Son 6 ayda ne okudu?
    27.11.2017
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük online kitap platformu İdefix, Türkiye’nin 6 aylık okuma haritasını çıkarttı. Yapılan araştırmalara göre, okurlar en çok, roman ve çocuk öykülerini tercih ederken, Türkiye’nin en çok okuyan illeri ise Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Tunceli olarak belirlendi.


    Türkiye’nin en büyük online kitabevi platformu olan idefix, bu yıl 15. kez düzenlenen ‘’Sanal Kitap Fuarı’’ ile tüm kitap severleri unutamayacakları bir yolculuğa çıkartırken, Türkiye’nin 6 aylık okuma haritasını çıkarttı.

    6 aylık satış rakamlarını kapsayan ”Türkiye Ne Okuyor?” adlı araştırma, şehre satılan kitap adedi, toplam satılan kitap sayısı, şehir nüfusu ve toplam nüfusu baz alınarak yapıldı.

    Araştırmaya göre en çok kitap okunan şehir Ankara. Ankara’yı sırasıyla İstanbul, Eskişehir, İzmir, Tunceli ve Muğla takip etti.

    En az kitap okuma oranın ise Şanlıurfa’ya ait olduğu belirlendi. Şanlıurfa’nın ardından son sıraları Yozgat, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş paylaştı.

    Araştırmaya göre en çok okunan yazarlar arasında Stefan Zweig ilk sırada yer alırken, ikinci sırada Zülfü Livaneli, üçüncü sırada da Yuval Noah Harari yer aldı. Listede ayrıca Yaşar Kemal, George Orwell, Jules Verne gibi klasikleşmiş kitapların yazarları da üst sıralarda bulunuyor.

    Araştırmaya göre en sevilen yayınevleri İş Bankası Kültür Yayınları, Yapı Kredi Yayınları ve Can Yayınları oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.