DOLAR 32,5206
EURO 34,7509
ALTIN 2495,829
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Türkiye’de erkekler ortalama 60 yaşında emekli oluyor

    Türkiye’de erkekler ortalama 60 yaşında emekli oluyor
    22.10.2018
    A+
    A-

    Farklı ülkelerdeki erkeklerin emekli olma yaşlarına bakıldığında, Türkiye’deki erkeklerin emeklilik yaşı ortalama 60 olarak görülürken, Türkiye’nin aynı yaş ortalamasını birçok ülke ile paylaştığı kayıtlara geçti.

    Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, ülkelere göre erkeklerin emeklilik yaşlarını baz alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in The Spectator Index verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’deki erkeklerin ortalama 60 yaşında emekli olduğu görüldü. Böylelikle aynı ortalamayı birçok ülke ile paylaştığı saptanırken, bu ülkeler; Çin, Hindistan, Güney Kore ve Rusya olarak tespit edildi.

    EN GEÇ EMEKLİLİK İSRAİL’DE

    Listede birçok ülke yer alırken, en geç emeklilik yaşının 68 yaş ortalamasıyla İsrail’de olduğu kaydedildi. İsrail’den hemen sonra ise Yunanistan ve Norveç gelirken, erkeklerin 67 yaşında emekli olduğu saptandı. Buna karşın Endonezya’da erkeklerin ise sadece 58 yaşında emekli olduğu gözlendi.

    EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR MEDYANIN GÜNDEMİNDE

    ITS Medya ve Ajans Press’in gerçekleştirdiği medya araştırmasında konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Bu yıl içerisinde gerçekleştirilen incelemede, emeklilik başlığı altında 24 bin 122 haber çıkışı tespit edildi.Medyaya yansıyan haber başlıkları incelendiğinde, emeklilikte yaşa takılanların son zamanların en çok konuşulan ve tartışılanbaşlığı oldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.