DOLAR 32,3148
EURO 35,1197
ALTIN 2292,803
BIST 9052,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    United Colors of Benetton İstanbul’daki ikonik mağazasının kapılarını yeniden açtı

    United Colors of Benetton İstanbul’daki ikonik mağazasının kapılarını yeniden açtı
    22.04.2019
    A+
    A-

    Açılışının onuncu yıldönümünde Benetton, ünlü mimar Tobia Scarpa’nın imzasını taşıyan ve çağdaş bir proje ile yeniden tasarlanan Türkiye’deki en büyük mağazasını baştan aşağıya yeniledi.

    United Colors of Benetton’un en büyük mağazası, birkaç hafta önce yeniden açıldı. Mağaza 2009 yılında mimar Piero Lissoni tarafından tasarlanmıştı, şimdi ise yepyeni bir görünümle tekrardan tüketicilerin karşısında…. Mağaza, alışverişin kalbi olan Bağadat Caddesi’nin en ikonik ve fark edilen binaları arasında yer alıyor.

    Mağaza, 2009 yılında geleceğin Benetton satış dünyasını yeniden yorumlayan projenin bir parçası olarak yaratılmıştı ve on yıl sonra gelecek geldi… Benetton mağazası değişmeye ve gelişmeye devam ediyor. Koleksiyonların bulunduğu satış alanı binanın üç katını kapsarken,.Bağdat Caddesi’ndeki mağaza aynı zamanda Türkiye’de yer alan diğer 44 Benetton mağazalarının en büyüğü olma özelliğini de taşıyor.

    Mağaza, Benetton grup tasarımcılarının ünlü mimar Tobia Scarpa ile yaptığı iş birliğinin bir parçası olan yeni “Light Colors” konseptinin Türkiye’deki ilk örneğidir.

    Scarpa’nın tasarımı aynı zamanda Nón-Lá lambalar ve led bar ışıklardan oluşan yepyeni ve orijinal bir aydınlatma konseptini de içinde barındırıyor. Scarpa: “Benetton ile birlikte, sergilenen ürünlerin renklerindeki mutluluğu ortaya çıkaran kaliteli ışık grupları kullandık. Bu konseptin en orijinal ve öncü özelliği; yayılmış, direkt ve dolaylı ışıkların perakende sektöründe yaratıcı bir şekilde beraberce kullanılmış olmasıdır.”

    Yeni formatıyla tasarlanan mağazanın, misafirlerinin ihtiyaçlarını ve beklentilerini karşılayan ana özellikleri; sıcak bir atmosfer, doğal dokular ve İtalyan stili… Kullanılan esnek ve hareketli mobilya sistemleri sayesinde koleksiyonlardaki parçalar her zaman göz önünde kalıyor. Yenilenen mağaza oldukça fonksiyonel bir tasarıma sahip; hafif ve zarif bir şekilde tasarlanan teşhir alanlarının taşınabilirliği ve kurulumu oldukça kolay. Bu hafif, sade ve pratik yeni konsept, sürekli değişim içinde olan uluslararası perakende standartlarını yakalayarak United Colors of Benetton’un geniş mağaza ağının her türlü ihtiyacını karşılayabilecek.

    Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlu ve değişken şartlara rağmen Benetton, en büyük mağazasını yeniden açarak, Bağdat Caddesi’nin benzersiz ruhuna renk katmaya kaldığı yerden devam ediyor. Mağazanın yeniden açılması, Benetton’un Türkiye’deki kalıcı güvenilirliğini kanıtlamanın ötesinde ticari ivmesini arttırmayı ve marka değerlerinin paylaşılacağı bir ana iletişim merkezi olmayı da hedefliyor. Bu hedeften yola çıkarak Benetton Race aktivasyonunun üçüncü ayağı İstanbul’da gerçekleşecek. Londra ve Milano ile birlikte Suadiye’deki mağazanın vitrinleri büyük bir fotoğraf stüdyosuna dönüşecek ve Istanbul şehrinin insanlarının görsel haritasının yaratılmasına yardımcı olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.