DOLAR 32,5171
EURO 34,9014
ALTIN 2441,99
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Urtim’le İsov’un sanayici okul işbirliği üçüncü yılına girdi

    Urtim’le İsov’un sanayici okul işbirliği üçüncü yılına girdi
    11.10.2019
    A+
    A-

    Sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak için 2017 senesinde Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği protokolü imzalayan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri okuldaki 3. eğitim yılı kapsamında derslere başladı. Öğrencilere 39 yıllık deneyimlerini teorik ve uygulamalı aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden URTİM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, sanayici-okul işbirliklerinin hem sektör hem de ülke adına çok büyük bir önem taşıdığını belirtti.

    Zincirlikuyu İSOV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği protokolü imzalayan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri okuldaki 3. Eğitim yılı için eğitimlere Ekim ayında başladı. Derslerin ve seminerlerin başlamasından dolayı mutlu olduklarını belirten URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, “İSOV Lisesinde verdiğimiz ders yılı açılış seminerine yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Derslerimize kalıp ve iskele sektörü genel değerlendirmesi ve sertifikalı ürünlerin önemi konuları ile başladık. İlk dersimizi URTİM’imn Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Ergun Baştan verdi. Sektörümüzün ilk derneği olan Kalıp ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) hakkında da genel bilgilendirmeler yapıldı. Dönem boyunca müfredat doğrultusunda kalıp ve iskele sistemlerinin tarihçesi, genel tanıtımı, dünyadaki uygulamaları, ülkemizdeki uygulamaları, sektörle ilgili kalite standartları, uygulama zorunlulukları ve emniyet kuralları hakkında eğitimlerimiz devam edecek. Her ay teorik ve uygulama içeren dersler 2020 senesinin Haziran ayına kadar sürecek” diye konuştu.

    39 YILLIK DENEYİMİ AKTARIYORLAR

    Sektöre nitelikli iş gücü kazandırabilmek adına öğrencilere 39 yıllık deneyimlerini teorik ve uygulamalı aktarma fırsatı bulduklarını ifade eden Serdar Urfalılar, sanayici-okul işbirliklerinin sektör ve ülke adına çok büyük bir önem taşıdığını belirtti.

    54 ülkeye ihracat gerçekleştiren URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, İSOV Lisesi ile uzun soluklu bir işbirliği yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

    “2017 yılında İSOV Zincirlikuyu Meslek Lisesi ile imzaladığımız protokol kapsamında müfredatta yer alan kalıp ve iskele dersleri ile başladığımız eğitim çalışmaları devam ederken, geçen sene resmi açılışını yaptığımız Betonarme Yapı Atölyemiz ile yaklaşık 20 öğrencimizin son derece modern şekilde derslerini işleyebildikleri bir sınıfımız ve tüm ürünlerimizi söküp takabilecekleri bir atölyemiz var. Projenin 3. senesi olan 2019 -2020 öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ederim. İSOV Lisesi dışında meslek liseleri ve üniversitelerle gerek seminer, gerek workshop çalışmaları gerekse staj olanaklarımızla farklı çalışmalar ve işbirlikleri gerçekleştiriyoruz ve bu çalışmalara devam edeceğiz. Eğitim alanında işbirliklerimizi çeşitlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.