DOLAR 32,3149
EURO 35,1092
ALTIN 2294,008
BIST 9049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Warmhaus’un ilk mağazası Sinop’ta açıldı

    Warmhaus’un ilk mağazası Sinop’ta açıldı
    Beyçelik Holding bünyesinde kurulan ve radyatör üretimindeki 20 yılı aşkın birikimini kombi üretimine de aktaran Warmhaus ilk mağazasını Sinop’un Gerze ilçesinde açtı. Warmhaus ve Sinop’ta faaliyetlerini sürdüren Alkanlar Doğalgaz’ın iş birliği ile açılan mağazada Warmhaus’un son teknoloji ile üretilen kombi, kazan ve radyatörleri satışa sunulacak.

     

     

    İklimlendirme sektöründeki 20 yılı aşkın tecrübesiyle ürünlerini 30’dan fazla ülkeye ihraç edenWarmhaus ilk perakende mağazasını 14 Temmuz 2018 Cumartesi günü Sinop’un Gerze ilçesinde açtı. Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılış töreninde Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Alkanlar Doğalgaz Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erdem, Warmhaus Yurt İçi Satış Müdürü Erol Porsemay, Warmhaus Servis Müdürü Ahmet Özdemir ve basın mensupları katıldı. Alkanlar Doğalgaz’ın iş birliği ile açılan mağazada Warmhaus’un ürün gamında yer alan kombi, radyatör ve kazanlar tüketicilerle buluşacak.

    Açılış töreninde konuşan ve sektörün önde gelen oyuncularından biri olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Warmhaus Genel Müdürü M. Kağan Turan, geniş servis ve satış ağı ile tüketicilerin ısınma ihtiyaçlarına hızlı ve etkin bir şekilde çözüm ürettiklerinin altını çizdi. Üretimlerini Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 bin 500 metrekarelik radyatör ve 8 bin metrekarelik kombi üretim tesisinde gerçekleştirdiklerini aktaran Turan, “Tesisimizin yıllık üretim kapasitesi 2 milyon 700 bin metretül panel radyatör ve 150 bin adet kombi. Bu yıl ürün gamımıza ekleyeceğimiz duvar tipi yüksek kapasiteli kazanlarda tüketiciye altı farklı kapasite seçeneği sunacağız. Önümüzdeki yıllarda ürün gamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Şu an için yalnızca ısıtma alanında hizmet versek de kendimizi bu sektörle sınırlamıyoruz. Hedeflerimiz arasında soğutma tarafında tüketici ile buluşmak da bulunuyor” ifadelerini kullandı.

     

    Önümüzdeki üç yıl içerisinde 50 milyon TL’lik bir yatırım planladıklarını belirten Turan, yüzde 100 yerli sermayeli bir şirket olarak Türkiye pazarı dışında yurt dışında da faaliyet gösterdiklerini aktardı. Turan, “Ürünlerimizin yüzde 50’sini 30’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz.  Warmhaus markalı kombilerimizi şu an 14 ülkeye ihraç ediyoruz” dedi.

     

    Bu yıl nisan ayında yürürlüğe giren Energy Related Products (ErP-Enerji İlişkili Ürünler) Yönetmeliği’ne de değinen Turan şunları söyledi; “ErP, Avrupa Birliği’nin 2020 yılına kadar enerji tüketimini yüzde 20 azaltma hedefiyle yayınladığı, enerji kullanan ürünler ile ilgili direktifler, Avrupa’da senelerdir uygulanıyor. Türkiye’de de 21 Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdi. Yönetmelikle birlikte ülkemizde konvansiyonel kombilerin üretimi durduruluyor. Bu yönetmelik ülkemizin cari açığına çok büyük katkı sağlayacak. Tam yoğuşmalı premix ürünlerin kullanımının artması ile birlikte yılda 4 ila 6 milyar dolar arasında gaz sarfiyatında düşüş olacak. Warmhaus ise ErP direktifleri kapsamında konvansiyonel kombi üretiminin durdurulduğu sürece, 2016 yılından bu yana hazır durumdaydı. Yoğuşma teknolojisine sahip, tasarruflu ve çevreci kombi kullanımı sayesinde cari açıkta 1,5 milyar TL’ye varan bir tasarruf sağlanacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.