DOLAR 32,3707
EURO 35,0492
ALTIN 2325,66
BIST 9097,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yatak sektörü yılda 4 milyon yatağı tüketicisiyle buluşturuyor

    Yatak sektörü yılda 4 milyon yatağı tüketicisiyle buluşturuyor
    22.09.2017
    A+
    A-

    Dünyadaki yatak üretiminin yüzde 40′ını yaylı, yüzde 45′ini sünger yataklar oluştururken Türkiye’de ise yatak pazarının yüzde 95′ini yaylı, yüzde 5′ini sünger yataklar oluşturuyor. Yatak üreticilerinin yaptığı yatırımlar ile yılda yaklaşık 4 milyon adet yatak satılıyor. İşte tam bu noktada sektörünün tüm bileşenlerini bir araya getiren Promatt, Intermob Fuarı bünyesinde, Ekim ayında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını sektör profesyonellerine açıyor.

    Son yıllarda hem dünyada hem de Türkiye’de büyük başarılara imza atan yatak sektörü; yılda 4 milyondan fazla yatağı son tüketicisiyle buluşturuyor. Yatak eşyası ve benzeri ürünlerin ihracatında Çin, ABD, Almanya, Belçika ve Polonya gibi ülkeler başı çekerken; en çok ithalat yapan ülkeler arasında ABD, Japonya, Almanya, Birleşik Krallık, Kanada gibi ülkeler yer alıyor. Türkiye’nin ise bu ürünlerde en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında Almanya, Irak, Romanya, İtalya, Suudi Arabistan olarak öne çıkarken en çok ithalat yaptığı ülkelerin başında Çin, Polonya ve Bulgaristan gibi ülkeler yer alıyor.

    Bu kadar büyük bir sektörde çalışan kişi sayısının da marka bazlı değişkenlik gösterdiğini söyleyen REED TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Fatih Özmert, Türkiye’de 50-500 arasında işçi çalıştıran 25 firma olduğunu ve küçük işletmelerle birlikte bu sayının 400′e kadar çıktığını söyledi. Türkiye’deki üreticilerin çoğunlukla Kayseri, İstanbul ve İzmir’de bulunduğunu ve Kayseri’nin toplam üretimin yarısına yakınına sahip olduğunun altını çizen Özmert, “Giriş maliyetleri düşük bir sektör olduğu için Türkiye’de çok fazla üretici bulunmaktadır. Sektörü de Kayseri’nin üstlendiğini söylesek yanılmayız. Kayseri, yıllık 2 milyon civarında üretim ile toplam üretimin yarısını karşılıyor. Öte yandan Türkiye, ürettiği yatakları Avrupa ve Ortadoğu’ya satıyor. Çünkü Türkiye, işgücü, enerji, hammadde ve coğrafi konumu nedeniyle yatak üretimi için uygun bir konumda. Ama yılların tecrübesiyle söyleyebiliriz ki; Ar-Ge konusunda yeterli gelişme sağlandığı takdirde sektörün ivmesini Türkiye’ye taşıyabiliriz. Çünkü uluslararası alanda tanıtımımızı üstelen çok özel bir fuarımızın ve fuarın içinde kendi branşının yetkin firmalarının yer aldığı özel bir bölümümüz var” dedi.

    Özmert: Sektörün bilirkişileri burada konuşuyor

    Böylesine büyük sektörlerin inovatif ürünlerini dünya genelinde ve ülkemizde gerçekleşen fuarlarda tanıtabildiği söyleyen Özmert, REED TÜYAP olarak Ağaç İşleme Makinesi ve Intermob Fuarı içerisinde yer alan Promatt’ın bu yıl ikinci kez düzenlendiği söyledi. Promatt’ın Ar-Ge ve inovasyon harikası ürünlerin sergileneceğini önemli bir platform olduğunu söyleyen Özmert, “ Yatak imalatı yan sanayi, ekipman hammadde ve makinelerinin tüm detaylarının aynı platformda sergileneceği bir alan olduğu için aslında tüm sektör temsilcilerini kucaklayan özel bir alan. Dolayısıyla yurt içi ve yurt dışından yatak ve baza imalatçılarının yoğun olarak ziyaret etmesini bekliyoruz. Ve önemlisi Promatt, yatak üretim hatlarındaki tüm makinelerden tekstil ve dolgu malzemelerine, destek hizmetlerden aksesuarlar ve parçalarına kadar tüm detayları aynı platformda takipçisiyle buluşturuyor. Böylelikle de hem yerli hem de yabancı sektör profesyonellerini bünyesine çekiyor” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.