DOLAR 32,5995
EURO 34,8048
ALTIN 2505,994
BIST 9477,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yemek. com bayram sofralarını hazırladı

    Yemek. com bayram sofralarını hazırladı
    16.08.2018
    A+
    A-

    Yüzbinlerce yemek tarifini kullanıcıları ile buluşturan Yemek. com, Kurban Bayramı’nda sofralarını leziz et yemekleri ile donatmak isteyenlere binlerce tarif sunuyor. Yemek. com editörleri, bayramda ne pişirsem diye düşünenler için iştah açıcı 260 et yemeğinden en lezzetli 5 tarifi paylaştı. Yemek. com editörleri 20 milyon ziyaretçisi için et yemekleri ile mükemmel uyum sağlayacak pilav ve salata tarifi önerilerini de paylaştı.

    Bayramın yaklaştığı şu günlerde tüm sevdiklerimizle keyifli zamanlar geçireceğimiz mükellef sofralar için farklı tarifleri araştırmaya başladık. Bu bayramda sofraların kahramanı ise elbette et yemekleri olacak.

    Leziz tarifleri, eğlenceli ve şaşırtan içerikleri yemek tutkunları ile buluşturan Yemek. com, Kurban Bayramı’nda birbirinden lezzetli et yemekleri hazırlamak isteyenler için geleneksel lezzetlerden dünya mutfaklarına kadar iştah açıcı 260 tarif sunuyor.

    Yemek. com editörleri bayramda ne pişirsem diye düşünenlerin işini kolaylaştırmak için en leziz et yemeği, pilav ve salata tariflerini derledi.

    Bayrama özel en lezzetli et tarifleri

    Yemek.c om editörleri kurban etiyle yapılabilecek en lezzetli 5 tariften oluşan bir liste hazırladı. Bu listede ise geleneksel lezzetler ön plana çıkıyor.

    Yemek. com editörlerinin favorilerinin başında et ve bayram denince akla gelen ilk yemeklerden biri olan, Saray mutfağının önde gelen tariflerden “Hünkar Beğendi” yer alıyor. Geleneksel lezzetlere tutkun Yemek. com editörlerinin bir diğer önerisi ise kurban etine en yakışan tariflerden olan Yahni.

    Belki çok bilinen ama lezzetini yıllardır hiç kaybetmeyen ve arpacık soğanların tadına tat kattığı sevilen tencere yemeklerinin başında gelen yahni bu bayramda gözde lezzetler arasında yer alıyor.

    Listede yer alan bir diğer geleneksel lezzet ise bayram sofralarına da çok yakışan zengin Gaziantep mutfağının nefis ve doyurucu lezzeti “Ali Nazik.” “Etli patlıcan bohçası” tarifi de kürdan kebabı ya da bilinen adıyla İslim kebabı tarifinin farklı bir versiyonu olarak Yemek. com editörlerinin ilk 5’inde yer alıyor.

    Listedeki “Ekmek Çanağında Sote Tarifi” ise kuşkusuz bayram sofralarının en farklı lezzeti olarak öne çıkıyor. Tereyağında sotelenmiş etlerin çavdar ekmeğinin içinde bir lezzet patlamasına dönüştüğü ve sunumuyla misafirlerini büyülemek isteyenler için hem çok farklı hem de çok doyurucu bu tarif, Yemek. com editörlerinin en popüler tariflerinden.

    89 pilav tarifi bayram sofralarını bekliyor

    Et yemeklerinin yanına en çok yakışan lezzet şüphesiz pilav. Yemek. com editörleri bayram sofralarının lezzetine lezzet katacak pilav tarifi önerilerini de kullanıcıları için paylaştı. Site üzerinde bulunan 89 pilav tarifi arasından bu bayram için öne çıkan geleneksel tarifler domatesli ve bademli pilav olurken; Yemek. com editörleri pilavda sanat yaratmak isteyenler için patlıcanlı, mantarlı ve mercimekli soğanlı pilavı öneriyor.

    Salatanın 162 lezzeti

    Yemek. com editörleri yaz aylarına denk gelen Kurban Bayramı için sofraları ferahlatacak salata tarifleri de önerdi. Sitedeki 162 salata tarifi arasından etin ağırlığını dengeleyerek, sofralara hafiflik katacak “ferah salata”, “ceviz soslu semizotu salatası” ve “mercimek salatası” farklı salata tariflerini denemek isteyenleri bekliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.