DOLAR 32,3323
EURO 35,1115
ALTIN 2301,943
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi Protokolü imzalandı

    Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi Protokolü imzalandı
    05.03.2019
    A+
    A-
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Derneği iş birliğinde yapılacak “Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi’ne ait protokol imzalandı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşen imza törenine TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da katıldı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, törende yaptığı konuşmada “Hazine’ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız.” dedi.

    Projenin hem Konya hem de bölge için önemli bir yatırım olduğunu belirten Kurum, “Yatırım bedeli yaklaşık 1 milyar lira olan bu projeyle, Konya sanayisi inşallah büyüyecek, Konya’daki istihdam artacak ve şehrimiz kentsel dönüşüm anlamında yeni yaşam alanlarına kavuşacak. İnşallah bu yıl içerisinde projeye başlayacağız ve 36 aylık bir süreç içerisinde de hak sahiplerine dükkanlarını teslim edeceğiz.” ifadesini kullandı.

    “Tüm Türkiye’de yenilenmesi gereken 6,7 milyon konutumuz var”
    Kurum, Bakanlık olarak ülkede yaşam kalitesini yükseltme gayretinde olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
    “Kentsel dönüşümle ilgili Türkiye çapında önemli bir süreç başlattık. Tüm Türkiye’de yenilenmesi gereken 6,7 milyon konutumuz var. Hedefimiz önümüzdeki beş yıllık süreçte her yıl 300 bin konutu dönüştürmek. Bu 300 bin konutu dönüştürürken şehrin kültürünü, mimarisini öne çıkaracak önemli projeler yapmak istiyoruz. Kentsel dönüşümü aslında biz ikiye ayırdık. Biri tarihi alanlarda dönüşüm, diğeri ise yıkılma tehlikesi olan, metruk, deprem riski taşıyan alanlardaki dönüşüm. Bir de sanayi alanları dönüşümümüz var ki aslında bunun örneğini daha önce birkaç şehrimizde yaptık. İnşallah şimdi Konya’mızda da çok önemli bir proje gerçekleştiriyor olacağız.”

    Konya’da yapılacak yeni sanayi sitesinin şehri güzelleştireceğinin altını çizen Kurum, projeyle birlikte şehrin içindeki sanayi alanını, çöküntü alanı şehir dışına çıkaracaklarını, yerine de millet bahçelerinin, yürüme yollarının, yeşil alanların, üniversitelerin, okulların olduğu önemli bir yaşam alanı kazandıracaklarını dile getirdi.

    TOKİ’den Konya’ya 2 Milyar TL’lik yatırım

    TOKİ Başkanı Ömer Bulut, törende yaptığı konuşmada konut üretimi konusunda en çok yatırım yaptıkları ve önem verdikleri illerin başında Konya’nın geldiğini söyledi.

    Son 16 yıl içinde Konya il genelinde yaklaşık 90 bin nüfuslu bir şehir oluşturabilecek 22 bine yakın konut inşa ettiklerini belirten Bulut, “Ayrıca biri 600 yataklı, diğeri 500 yataklı olmak üzere toplam bin 735 yataklı 13 hastane, 4 sağlık ocağı, 29 adet ilk, orta ve lise, bin 286 öğrenci kapasiteli yurt, üniversite binaları, 29 ayrı yerde ticari işyeri binaları gibi çok sayıda sosyal donatı ve hizmet binaları inşa ettik ve etmeye devam ediyoruz.” dedi.

    Şuanda Konya’da 11 şantiyede 3 bin 459 konut ve diğer sosyal donatı binalarının inşaatının devam ettiğini belirten Bulut, TOKİ olarak Konya’da 2,5 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi.

    Konya’nın istihdamına katkı sağlayacak
    Protokolü imzalanan Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi’nin Konya için sunacağı hizmet ve oluşturacağı istihdam açsından büyük bir değer ve önem ifade edeceğini belirten Bulut şöyle devam etti:
    “Bu sanayi sitesinde yaklaşık bin 700 işyeri planlanmakta olup 5 farklı tipte işyeri üretilecektir. Sitenin yapımını TOKİ üstlenecektir. Projenin bugün imza altına alınmasından sonra tasarım ve proje çalışmalarına hemen başlanacak, talep organizasyonunun tamamlanmasından sonra da ihale çalışmalarına geçilecektir.“

    TOKİ’den sanayi siteleri 
    TOKİ konut üretimin de olduğu gibi sanayi sitelerinin yapımında da önemli bir görev aldığını belirten Başkan Ömer Bulut, Kayseri’de Marangoz ve Mobilyacılar için, Bursa’da Büyük Sanayi, Uşak’ta Dokumacılar Sitesi ve Trabzon’da Küçük Sanayi sitelerini inşa edip teslim ettiklerini söyledi.

    Bulut, ayrıca Aksaray’da bin 620 işyerinin yer aldığı 300 hektarlık bir alanda Sanayi Sitesi, Bolu’da 988 işyerinin yer aldığı Büyük Sanayi Sitesi,  Diyarbakır’da 814 işyerinin yer aldığı Oto Tamirciler Sitesi ve Trabzon Araklı’da küçük sanayi sitesi olmak üzere toplam 3 bin 638 işyerin de inşaatının da devam ettiğini aktardı.

    Gelişmiş Konya sanayisinin bu site ile daha da büyümesini temenni ettiklerini ifade eden Bulut, “Gerek bu sitenin gerekse Konya’ya yaptığımız ve yapacağımız yatırımların sanayicilerimize, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da birer konuşma yaparak, projenin il ve ülke için hayırlı olmasını diledi.

    Konuşmaların ardından Bakan Kurum öncülüğünde taraflar, “Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi Protokolü”nü imzaladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.