DOLAR 32,4382
EURO 34,8378
ALTIN 2446,155
BIST 9885,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    1.5 milyarlık Mesa projesinde dolar kuru 3.89’a sabitlendi

    1.5 milyarlık Mesa projesinde dolar kuru 3.89’a sabitlendi
    Dünya devlerinin çekim merkezi Bodrum’da villa, rezidans ve butik otelden oluşan proje geliştiren Mesa, dolar kurunu 3.89 liraya sabitledi. 1.5 milyar liralık projeye büyük ilgi var.

    Mesa Mesken, Bodrum Demirbükü Koyu’nda 1.5 milyar liralık projesinin inşasına başladı. 116 Villa, rezidans bloğu ve butik otelden oluşacak projenin, ön talep döneminde yoğun ilgiyle karşılaştığı belirtildi. Satış fiyatı 650 bin dolar ile 3 milyon 850 bin dolar arasında değişen bağımsız üniteler, sabitlenen dolar kuru ile satılıyor.

    Mesa Mesken Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, dolar kurunu 3.89 lira olarak sabitlediklerini belirtirken, bu sabit kura ise ‘Mesa doları’ adını verdiklerini söyledi. Projede ön satış döneminde 30 bağımsız bölüm satışı yapıldığını anlatan Boysanoğlu, 40 bölüm için de opsiyon bulunduğunu açıkladı. Boysanoğlu, “Bodrum projemize tahmin ettiğimizden daha büyük bir ilgi var. Mesa genelindeki projelerimiz arasında Beykoz projemiz, Yeşilyaka ve Bodrum projemiz öne çıkıyor. Projenin yatırım değeri 1.2 milyar lira iken, oluşacak değerin 1.5 milyar lira olacağını tahmin ediyoruz” dedi.

    3’te 1’i Ankaralı 

    Ankara merkezli bir gayrimenkul şirketi olan Mesa Mesken, bu sayede Bodrum’da da Ankaralıların gözdesi oldu. Boysanoğlu, projede yapılan satışların 3’te 1’inin Ankaralılara yapıldığını açıkladı.

    Mesa Bodrum Demirbükü’nün 200 dönüm arazide yer aldığını, 87 bin metrekarelik inşaat alanının 67 bin metrekaresinde villa ve rezidansların yer aldığını anlatan Boysanoğlu, projede yeşile ayrılan alan 130 bin metrekare olduğunu kaydetti.

    Boysanoğlu, “Proje 3 farklı villa tipi, 6 farklı rezidans ünitesinden oluşuyor. 2+1‘den 5+1’e kadar 210 rezidans, 5+1 ve 6+1 tiplerinde 50 villa ve butik bir oteli bulunan projenin dairelerinin büyüklükleri 118 ile 520 metrekare arasında değişiyor. Arazimizin eğimli olması nedeniyle bahçe katları dahil tüm birimler deniz manzarasına sahip” diye konuştu. Projede yer alacak otelin henüz inşasının başlamadığını anlatan Boysanoğlu, “25 odalı butik bir otel planlıyoruz. Otelin işletmesini de biz yapacağız” dedi.

    3.300 ağaç korundu

    Proje alanında yer alan ağaçların korunacağını vurgulayan Mert Boysanoğlu, inşaatın buna göre yapıldığını anlattı. Boysanoğlu, “Proje alanındaki ağaçları tek tek numaralandırdık. 2 bin zeytin ağacını saksılayarak korumaya aldık. 1.300 karaçam da aynı şekilde numaralandırılarak proje bittiğinde yeniden eski yerlerinde muhafaza edilecek” dedi. Projenin inşasına Ocak’ta başladıklarını belirten Boysanoğlu, teslimatl için Ağustos 2020  tarihini verdi.

    Komşu koylarla rekabet zamanı

    Bodrum, pek çok markalı konut geliştiricisi için de çekim merkezi durumunda.

    Sektörün dev isimleri Bodrum’un koylarında art arda lüks projeler hayata geçiriyor. Mesa Bodrum Demirbükü projesi, Nef’in Bodrum’da geliştireceği yeni projeyle aynı koyda birbirine komşu konumda bulunuyor. Ayrıca Akfen’in yeni projesi de bu iki projenin hemen yanı başında yer alıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.