DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    10 ayda 1 milyon konut satıldı

    10 ayda 1 milyon konut satıldı
    15.11.2021
    A+
    A-

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 14,9 artarak 137 bin 401 oldu. Konut satışları Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre % 15,2 azalarak 1 milyon 86 bin 539 olarak gerçekleşti.

    Rakamları değerlendiren AKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, şunları söyledi: “Konut satışları bu yıl 10. ay itibarıyla 1 milyon barajını aştı. Geçen yılın yüzde 15,2 gerisinde olsak da pandemi şartları, yükselen konut fiyatları ve finansman oranlarına rağmen 1 milyon rakamına ulaşmış olmak oldukça önemli bir gelişme. Bu rakamlar, ülkemizde konuta talebin her zaman canlı olduğunu, konut ihtiyacının devam ettiğini gösteriyor. Yılın kalanında da kamu bankalarının 26 Ekim itibarıyla finansman oranlarında yaptığı indirimin etkisiyle satışlarda ivme devam edecektir. Bu indirim, Ekim ayının son günlerine denk geldiği için geçtiğimiz ay etkisini çok fazla göremedik. Ancak yüzde 9,7’lik artış önümüzdeki ay kredili satışların daha da yükseleceğine, dolayısıyla toplam satışların da artacağına işaret ediyor.”

    Yabancıda Artış Sürüyor

    “Yabancıya satışta da yükseliş devam ediyor. Yabancılara yapılan konut satışları, Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 12,1 artarak 5 bin 893 oldu. Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı % 4,3 oldu. Toplam satışlar içinde yabancı payı rekorlar kırıyor. Yılın 10 ayında yabancıya satılan toplam konut sayısı 43 bin 372’ye ulaştı. 45 bin 483 adetlik 2019 rekorunun geçileceğini şimdiden söyleyebiliriz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.