DOLAR 32,4735
EURO 34,9396
ALTIN 2436,455
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdülkadir Akkuş: Yabancı yatırımcı, Türkiye ekonomisinde güveni gördü

    Abdülkadir Akkuş: Yabancı yatırımcı, Türkiye ekonomisinde güveni gördü
    15.12.2020
    A+
    A-

    TÜİK Kasım 2020 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,7 azalarak 112 bin 483 oldu. Türkiye genelinde 2020 Kasım ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %44,3 azalış göstererek 24 bin 450 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı %21,7 olarak gerçekleşti.

    Ocak-Kasım döneminde 1 milyon 393 bin 335 konut satışı gerçekleşerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre %21,5 artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %24,4 artarak 4 bin 962 oldu.

    Abdülkadir Akkuş/ Akkuş Group Yönetim Kurulu Başkanı

    Yabancı yatırımcı, Türkiye ekonomisinde güveni gördü”

    “Gayrimenkul ve inşaat sektöründe giderek artan yabancı yatırımcı talebi, 4 ayda kalıcı hale dönüştü. Artış, TÜİK’in açıkladığı kasım satış rakamlarına yüzde 24.4 olarak yansıdı. Pandeminin zor şartları altında yaşanan bu artış, hem sektörümüzün bir başarısı hem de Türkiye ekonomisine duyulan güvenin bir göstergesini oluşturuyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere yeni ekonomi yönetimimizin uluslararası piyasalara verdiği güven mesajları, karşılık buluyor. Açıklanan reform planları, yatırımcıları ülkemize yöneltiyor. Yabancı yatırımcı, sektörün gücünü ve sağladığı yüksek katma değerin ulaştığı aşamayı çok iyi biliyor. Türkiye’de yaşamak fikri giderek yaygınlaşıyor. Onlara sunduğumuz vatandaşlık hakkı da sektöre yatırımı daha da cazip hale getiriyor. Mülk tutarı sınırının 250 bin dolara çekilmesiyle son 3 yılda 7 bin 312 yabancının sektörümüze 1 milyar 880 milyon dolar yatırım yaparak Türk vatandaşlığı kazandı. Yabancı yatırımcı sayısı,  2017- 2018 döneminde, 1 milyon dolar sınırı nedeniyle 70’te kalmıştı. Yapılan yeni düzenlemenin katkısı hayli büyük oldu. Diğer taraftan, sağlık sistemimizin vatandaşlarımıza tanıdığı haklar dünyanın başka ülkesinde yok. 3’üncü çeyrek büyüme rakamlarının da pozitif bir etkisi yaratmasını bekliyoruz. Kalıcı hale gelen artışın, 2021 yılını da etkisi altına alacağını şimdiden söylemek mümkün. Faiz oranlarındaki yükseliş nedeniyle düşüne geçen yerli satışlarındaki kaybın kapanması açısından da çok önemli bir katkı sağlayacak. Böylece yılı hedeflenen rakamın üzerinde bir satış rakamıyla kapatabiliriz. Lübnanlı ortağımız ile kurduğumuz BOSS4 Gayrimenkul şirketimizin projelerine Katar, Lübnan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve İran ülkelerinden talep almayı sürdürüyoruz. Yabancı yatırımcı oranındaki artış, elbette yeni projelerimize yön veren bir etken olacak. Talep artışı, yeni proje ve arazi geliştirme çalışmalarımıza yön verecek.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.