DOLAR 32,3967
EURO 34,7997
ALTIN 2400,682
BIST 10208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Abdüssamet Bahadır: Haziran ayı sektörümüz için kritik bir öneme sahip

    Abdüssamet Bahadır: Haziran ayı sektörümüz için kritik bir öneme sahip
    15.06.2020
    A+
    A-
    • TÜİK Mayıs 2020 konut satış istatistiklerine göre; Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %44,6 azalarak 50 bin 936 oldu.

     

    • 2020 Mayıs ayında satılan konut sayısı Nisan ayına göre yüzde 19,1 arttı.

     

    • Türkiye genelinde 2020 Mayıs ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %23,9 artış göstererek 18 bin 483 oldu.

     

    • Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %54,7 azalarak 16 bin 860 oldu.

     

    • Türkiye genelinde ikinci el konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %37,7 azalış göstererek 34 bin 76 oldu.

     

    • Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %78,1 azalarak 860 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında Mayıs 2020’de ilk sırayı 423 konut satışı ile İstanbul aldı.

      Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır şöyle konuştu…

      “Pandeminin dünya ekonomilerinde yarattığı belirsizlik, satışlarımızı da etkisi altına aldı. TÜİK’in açıkladığı mayıs rakamlarına göre, satışlardaki yüzde 44.6’lık gerileme, belirsizlik ortamının bir yansımasını oluşturuyor. Öte yandan mayıs ayında satılan konut sayısı, resmi tatiller ve sokağa çıkma yasağına rağmen, nisana göre yüzde 19.1 oranında arttı. Yatırımcılar, nisan ayından bu yana bekle-gör politikası uyguluyor. Sadece yatırımcılar değil, proje geliştiriciler de planlanan yatırımlarını şimdilik beklemeye aldı. Ancak haziran ayı, sektörümüz açısından kritik bir öneme sahip. Öncelikle kontrollü sosyal hayata geçiş başladı. Restoran, cafe, alışveriş merkezleri, kuaförlerin açılmasıyla birlikte gündelik hayatımız hareketli bir boyut kazandı. Kapanan ofisler, aşamalı olarak açılıyor. Satış ofislerimiz de yeniden faaliyete başladı. Ayın başında hükümetimizin açıkladığı destek paketi de beklentimizi karşılayacak şekilde, çok doğru bir zamanda yürürlüğe girdi. Marttan bu yana hayatımızı tamamen değiştiren pandeminin etkisini kaybetmeye başlamasıyla, hayatımız da normale dönmeye başladı. Beklemeye alınan yatırımlar yeniden planlanıyor. Orta gelir düzeyine sahip olanları ev sahibi yapmayı amaçlayan 0,64 faiz oranıyla, 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ile ödeme kolaylığı sunan paket ile birlikte satışlarda bir hareketlilik hissediliyor. Kamu ve özel bankaların desteğiyle başta orta gelir düzeyine sahip yatırımcılar olmak üzere her kesimden yatırımcıyı harekete geçiren paket, konuta erişimi kolaylaştırırken, yatırımcıda ciddi bir satın alama eğilimi yarattı. Aklında konut satın almak olmayanlar bile konuta yatırıma yöneldi. Pandemi hayatımızda olduğu gibi yatırımlarımızda da büyük değişimler yaratacak. Orta gelir grubunun yatırımcı kitleye kazandırılmasıyla bu kitleye hitap eden projelerin sayısı da artacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.