DOLAR 32,5099
EURO 34,5709
ALTIN 2492,722
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” zirvesi İzmir’de toplanıyor

    “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” zirvesi İzmir’de toplanıyor
    Şehir suyu alt yapısının akıllı yönetimine ilişkin çalışmalar, İZSU’nun düzenleyeceği uluslararası kongre ile masaya yatırılacak. 2-4 Kasım tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” zirvesinde alanında uzman akademisyenler 110 bildiri sunacak.
    İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kuruluşunun 30. yılını düzenlediği etkinliklerle kutlamaya devam ediyor. İZSU’nun bu kapsamda düzeneldiği 4. Uluslararası Su Kongresi için de geri sayım başladı. Şehir suyu alt yapısının akıllı yönetimine ilişkin uluslararası bulguların masaya yatırılacağı kongre, Kent Expo – 4. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ile birlikte 2-4 Kasım tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşecek.
    ABD, Kanada, İsveç, Hollanda, Fransa, Japonya, Danimarka, Romanya, Lüksemburg, İtalya ve Yunanistan’dan gelen akademisyenlerin konuşmacı olarak yer alacağı “Akıllı Şehirlerde Su Yönetimi” kongresinde 110 bildiri sunulacak; güncel araştırmaların sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak. Kongreye ayrıca İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU)  başta olmak üzere İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ),  Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Rize Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, DSİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan katılan konuşmacılar da suyun en verimli şekilde kullanımına ilişkin bilgilerini paylaşacak.
    İlk olarak 2009 yılında gerçekleştirdiği Uluslararası Su Kongresi’nde “Güvenli Su Üretimi” başlığını öne çıkaran ve konusunda uzman bilim insanlarını İzmir’de buluşturarak özellikle arsenik sorunuyla ilgili çarpıcı bilgileri ortaya koyan İZSU Genel Müdürlüğü, ardından “İklim Değişikliğinin Kıyı Kentlerine Etkileri” ve “Sürdürülebilir Su Yönetimi” kongrelerine evsahipliği yapmıştı.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.