DOLAR 32,7682
EURO 35,0901
ALTIN 2456,996
BIST 10471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çimsa, Valensiya bunol’de 4,2 milyon euro yatırımla kurduğu GES’i devreye aldı

    Çimsa, Valensiya bunol’de 4,2 milyon euro yatırımla kurduğu GES’i devreye aldı
    22.05.2024
    A+
    A-

    Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, İspanya’nın Valensiya şehrinde satın aldığı Buñol fabrikasında 4.2 milyon Euro yatırımla kurduğu güneş enerjisi santralini taahhüt edilen sürede devreye aldı. Çimsa’nın Buñol fabrikasının enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 18’ini karşılayacak olan santral, ID Energy Group tarafından anahtar teslim kuruldu.

    11 bin adet güneş paneline sahip santral, 14 futbol sahası büyüklüğünde 100 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. 

     

    Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa, İspanya Valensiya’daki beyaz çimento fabrikasında 4.2 milyon Euro’luk yatırımla kurduğu güneş enerjisi santrali (GES) yatırımını törenle hizmete aldı. GES’in devreye alınması için düzenlenen törene Valensiya Kalite ve Çevre Eğitim Müdürü Jorge Blanco Coll, Bunol Belediye Başkanı Virginia Sanz Ferrus, Valensiya Çevre ve Kalite Eğitmeni Jose Vicente Miro Bayarri, Çimsa CEO’su Umut Zenar, Çimsa İspanya Genel Müdürü Onur Yazgan ile ID Energy Group CEO’su Benito Puebla ve her iki şirketin üst düzey yöneticileri katıldı.

     

    ID Energy Group tarafından anahtar teslim kurulan ve 7,2 MW kurulu güce sahip GES, yılda yaklaşık 12 GWh elektrik üretecek. 14 futbol sahası büyüklüğünde 100 bin metrekare alan üzerinde 11 bin adet güneş paneliyle kurulan GES’te üretilen enerjinin tamamı Çimsa Cementos tarafından kullanılacak. GES yatırımı, böylece Valensiya’daki fabrikanın enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 18’ini karşılayacak. Üretilen yenilenebilir enerji miktarı (12 GWh/yıl) yılda 3.000 ton CO2 salımına eşdeğer olacak.

     

    2021 yılında devraldıkları Buñol Fabrikası ile beyaz çimento alanında dünyanın lider oyuncuları arasında yer aldıklarını ve İspanya’da satılan her iki üründen birinin Çimsa markasını taşıdığını vurgulayan Çimsa CEO’su Umut Zenar, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

     

     

    “Sabancı Topluluğu’nun global markası Çimsa olarak, Valensiya şehrindeki Buñol Fabrikamızda ID Energy Group ile gerçekleştirdiğimiz önemli bir yatırımın meyvesini bugün birlikte topluyoruz. Çimsa olarak, global ölçekte iş yapma vizyonumuz çerçevesinde, sadece Türkiye’deki değil aynı zamanda yurtdışındaki faaliyetlerimizde de enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki inisiyatiflerimizi artırarak çevresel etkiyi minimize etmeye odaklanıyoruz. Bugün itibarıyla, tüm fabrikalarımızda yenilebilir enerji kullanımımız ise yüzde 54’e ulaştı. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz güneş enerjisi santrali de bu çabalarımızın somut bir örneği. Bu santralde üretilen yenilenebilir enerji miktarı (12 GWh/yıl), 3 bin 600 konutun elektrik ihtiyacına eşdeğer olacak. Bu yatırım sayesinde hem iş süreçlerimizi optimize ediyoruz hem de çevre dostu uygulamalarla sürdürülebilir bir gelecek için sorumluluk alıyoruz”.

     

     

    ID Energy Group CEO’su Benito Puebla ise şunları söyledi: 

    “Bu proje, Buñol’da önemli bir istihdam sağladı. İnşaat aşamasında birçok yerel personele iş imkânı sağladık. Operatörler, teknisyenler, idari personeller için kalıcı ve kaliteli istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Bu projenin en büyük başarılarından biri, toplum içinde ve bölgedeki şirketlerde ekonomik ve sosyal büyümeyi teşvik etmesidir. Bugün bu projenin geldiği noktaya bakınca, hedeflerimize büyük ölçüde ulaştığımızı söyleyebilirim. Santralimiz, yenilik ve sürdürülebilirliğin nasıl bir arada olabileceğinin bir örneğidir. 7,2 megavatlık kapasitesiyle bu santral, temiz enerji üretecek ve yılda 3000 tonun üzerinde CO2 salınımını azaltarak çevreye katkıda bulunacak. Böylece, iklim değişikliğiyle mücadelede ve daha yeşil, sürdürülebilir bir geleceği teşvik etme misyonumuzda hayati bir rol oynayacak.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.