DOLAR 32,4395
EURO 34,8192
ALTIN 2435,395
BIST 10082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cottonbox İran’da 5. mağazasını Mashad’da açtı

    Cottonbox İran’da 5. mağazasını Mashad’da açtı
    13.02.2018
    A+
    A-

    Kaliteli üretimi ve özgün tasarım çizgisi ile ev tekstilinde moda algısını güçlendiren Cottonbox, global pazarda ihracat atağına devam ediyor. Denizli’de 40 yılı aşkın süredir üretim gerçekleştiren ve Türkiye’de 750 satış noktası ile tüketiciye ulaşan marka, İran’da Tahran ve Qom’dan sonra Mashad’da açtığı yeni mağazası ile satış ağını genişletiyor.

    Global pazarda marka değeri, prestij, bilinirlik ve güvenilirlik olarak önemli aşamalar kaydeden Cottonbox, 30 ülkede 200’ün üzerinde satış noktası ile tüketicilere ulaşıyor. Global tasarım çizgisi, geniş renk ve model alternatifleri ile Cottonbox, birçok coğrafyanın ortak beğeni ve zevklerine hitap eden koleksiyonlar hazırlıyor. Yüksek milli gelir düzeyi ve 80 milyonun üzerindeki nüfusu ile gelişime açık bir pazar olan İran’da, 5. mağazasını Mashad’da açan Cottonbox, bölgede ev tekstilinin güçlü ve iddialı markalarından biri.

    Özellikle Arap yarımadası ülkeleri ile ticari ilişkilerin iyi olduğunu belirten Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut ‘Sistem olarak yurt dışında müşterilerimize Cottonbox mağazaları açtırıyoruz. Bu sene de mevcut pazarlarımızla birlikte, yeni gireceğimiz pazarlarda bizim tabelamızı taşıyan Cottonbox mağazaları ile ticaretimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Suudi Arabistan, Katar, Umman, BAE ve Kuveyt gibi Arap Yarım adası ülkeleri ile aktif ticaret yapıyoruz. Üretim kalitemiz ve koleksiyon içeriğimiz ile yabancı yatırımcı tarafından beğeniliyor ve talep ediliyoruz. Rusya pazarı, devletler arası yaşanan olumlu gelişmeler sonucu yükselişe geçti. Ekim ayında Krasnador’da yeni mağazamız ile satışa başladık. Balkan komşularımız ile de alışverişimiz kuvvetli. Orta Avrupa, Kuzey Afrika ve Baltık ülkeleri 2018 yılındaki hedef pazarlarımız… Bu coğrafyalar kolay değil, fakat inancımız, azmimiz ve markamızın sahip olduğu değerler ile bu pazarlarda da aktif rol alacağımızı düşünüyoruz’’ dedi.

     Cottonbox’ın 2018 yılında yeni yatırımları devam edecek…

    Dünya ticaretinden yüzde 1’e yakın pay alan Türk ekonomisi içinde ev tekstili sektörü yüzde 6-7’lik bir paya sahip. Türkiye ev tekstili ihracatı 5 milyar dolar seviyelerine ulaşmış durumda, Denizli pamuklu ev tekstilinin başkenti olarak üretimin yarısını karşılıyor. 50 milyon TL’yi aşan ciro hacmi, geçen seneye göre yüzde 24’lük büyüme oranı ve ihracat oranlarındaki yüzde 20’lik artışla, ülke ekonomisinin üzerinde bir işlem hacmine ulaşan Cottonbox, sektörün güçlü oyuncularından biri… Marka, 40 yılı aşkın tecrübesiyle ürün kalitesinden ödün vermeden, sağlıklı, modern ve şık tasarımlarıyla ve yatırımcısıyla beraber büyümeyi hedefliyor. Dünyada farklı coğrafyalarda 30 ülkede Cottonbox markası ile tüketiciye ulaştıklarını ve 2018 yılında da yatırımlarının devam edeceğini belirten Cottonbox Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, ’’Bulunduğumuz coğrafya itibari ile açık bir pazar konumundayız,  yurt içinde ve yurt dışında yeni yatırımcılarımız ile iş birlikleri geliştirme hedefindeyiz. Ev tekstili sektörü son dönemde artık sadece kumaş ve türevlerinden oluşan bir sektör olmaktan çıkıp, bir ev dekorasyon sektörüne dönüşüyor. Tüm dünyada tüketici daha estetik bir yaşam alanı oluşturabilmek ve gündelik hayatını daha zevkli hale getirebilmek için kumaş, aksesuar ve dekoratif ürünleri bir bütün olarak görüyor. Bu durumda üreticiye daha çok iş düşüyor; beklentileri karşılayabilmek adına ürün gruplarını kendi içinde kombinlemeli ve yan ürünler ile çeşitlendirmeli. Ev tekstili sektörü Türkiye’de ve dünyada kendini geliştirerek büyümeye devam ediyor.’’ dedi.

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.