DOLAR 32,4407
EURO 34,738
ALTIN 2445,801
BIST 9914,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Donmuş üründe “Glaze” oranına dikkat

    Donmuş üründe “Glaze” oranına dikkat
    08.02.2019
    A+
    A-

    Dondurma, besin içerisindeki suyu buz kristalleri haline getirerek, gıdanın fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden bozulmasını önleyerek gıdanın uzun süre dayanıklı ve kaliteli olarak kalmasını sağlayan önemli bir gıda koruma yöntemidir.  Bunun için ürünlerin -40 derecede dondurulması ve -18 derecede saklanması gerekiyor. Öte yandan donmuş üründe glaze oranına dikkat edilmesi önemli bir ayrıntı. Peki, nedir Glaze; Özellikle deniz ürünlerinde ürünün kurumasını ve soğuktan kaynaklanan yanmaları engellemek amacıyla ürünün üzerinde ince bir buz tabakası oluşturulması tekniği. İşte bu noktada Kocaman Balıkçılık, dondurma için klasik metodun dışına çıkarak ürünlerini IQF (Individual Quick Frozen – Bireysel Hızlı Dondurma) metoduyla donduruyor ve dünyanın farklı noktalarına gönderiyor.

    Hayatımızın her anında yer alan teknolojinin gıda sektörünü de etkilediği bir gerçek. Son dönemde de gıda sanayinde yaşanan önemli gelişmeler bunu kanıtlar nitelikte. Gelişmeler sonucunda “dondurulmuş gıda” adında bir besin çeşidi yaşamımıza dahil oldu. Fakat, “Vitamin ve mineral değerini kaybeder mi?’, ‘Uzun süre saklanması için ilave edilen koruyucu maddeler sağlıklı mı?’ ya da ‘Çocuklarda kullanımı ne kadar güvenli?’ soruları hep aklımızın bir köşesinde. Bu noktada taze balıkların mevsiminde avlanarak -40 derecede şoklandığını aktaran Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, “Bu yüksek derecede şoklamayla besin yapısında, kalitesinde ve tadında meydana gelebilecek bozulmalar minimize ediliyor. Dolayısıyla tam mevsiminde avlanan balıklar, herhangi bir katkı maddesi ilave edilmeden tazeliğini ve besin değerini tüketim anına kadar koruyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.