DOLAR 32,202
EURO 35,0069
ALTIN 2498,743
BIST 10643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ekmob, 25 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

    Ekmob, 25 milyon TL değerleme ile yatırım aldı
    03.11.2020
    A+
    A-

    Saha satış ekiplerinin üretkenliğini arttıran Satış Otomasyonu Uygulaması Ekmob, 25 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. Angel Effect liderliğinde TechOne Girişim Sermayesi Fonu, Lima Ventures ve 9 melek yatırımcının katıldığı yatırım turu, salgın nedeniyle zor günler yaşayan startup ekosisteminin 2020 yılındaki en büyük turlarından biri oldu…

    Türkiye’nin en büyük satış ekibi otomasyonu kurumu Ekmob, melek yatırım platformu Angel Effect liderliğinde TechOne Girişim Sermayesi Fonu, Lima Ventures ve melek yatırımcıların katıldığı yatırım turunda 25 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı. 2020’de salgın nedeniyle zor günler geçiren startup ekosisteminin en büyük yatırımlarından olan bu turla birlikte Ekmob, küresel etkinliğini artırmayı ve yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

    Yatırım turu hakkında konuşan Ekmob Kurucusu ve CEO’su Sunay Şener, “İstanbul Esenler’den 53 ülkeye tamamen yerli yazılımımızla hizmet sağlıyoruz. Bu yatırımla birlikte yeni pazarlara açılıp teknoloji ihracatımızı artıracağız” diyor.

    Ekmob 2019 yılında 6 milyon TL değerleme ile yatırım almıştı. 1 yıl içerisinde şirket değerini 4 katına çıkarttı. Ekmob’un yatırımcıları arasında Agah Uğur, Koray Gültekin Bahar, Serdar Urçar, Levent Akpulat, Erol Teberoğlu, Ali Rıza Babaoğlan, Erman Turan, Merve Gürel, Samican Tandoğdu, Angel Effect, Engin Frayman, Altay Tınar ve Melih Herman bulunuyordu.

    2020 Kasım itibariyle yeni yatırım turunda TechOne Girişim Sermayesi Fonu ve Lima Ventures’ın yanı sıra melek yatırımcılar Hasan Ekin Sezer ve Teknasyon Kurucuları Mustafa Sevinç, Mustafa Vardalı ve Burak Sağlık da katıldı.

    Mevcut yatırımcılardan Angel Effect, Koray Bahar, Ali Rıza Babaoğlan, Samican Tandoğdu, Erman Turan, Serdar Öner, Agah Uğur ve Engin Mayer Frayman da bu tura katıldı.

    300 şirket bu yazılımı kullanıyor

    Ekmob, 2017 yılında firmaların saha satış süreçlerinde yeni bir kültür inşa etmek üzere kuruldu. Ekmob, 2020 itibariyle aralarında Temsa, Ekici, Eczacıbaşı, Fıratpen, ING Bank, NG Kütahya Seramik, Korozo, İzeltaş, NN Hayat ve Emeklilik, Novartis, Fiba Emeklilik, Prometeon (Pirelli), QNB Finansbank ve Scania’nın da bulunduğu 300’den fazla kurumsal firmaya bağlı 5 binin üzerinde satış personeline hizmet veriyor.

    Ekmob, satış ekiplerini veri ile yönetmeyi sağlıyor. Satış ekiplerinin günlük ihtiyaçlarına göre tasarlanmış mobil uygulaması cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar üzerinden kullanılabiliyor. Ekmob kullanan ekipler müşterileriyle yaptıkları arama, video konferans, ziyaret gibi aktivitelerin hepsini kaydedebiliyor, CRM datasına çeviriyor. Saha satış ekiplerine verimlilik, performans, proaktif yönetim, anlık veri erişimi imkanlarını kolay kullanım deneyimi ile sunuyor.

    Ekmob Nedir?

    Satışçıların ziyaret hazırlığından, satış esnasında alınan notlara ve raporlamaya kadar tekrarlanan işleri otomatikleştiren SFA uygulaması, sahada görev yapan satış ekiplerinin verimliliğinde yüzde 40’a varan oranda artış sağlıyor. SFA, satış ekipleri tarafından da hedeflerine ulaşmada en verimli araç olarak görülüyor.

    Firmalar, kullanılan otomasyon sayesinde müşterileriyle daha etkili iletişim kuruyor. Doğru müşteriye hitap ederek satış hacmini artırıyor.

    Uzaktan çalışma için ilk entegrasyon

    Ekmob, SFA ile birlikte Ekmob BI ve Ekmob Marketplaces sistemlerini de tanıttı. Ekmob BI birlikte firmalar kendi raporlarını tasarlayabiliyorlar. Ekmob Marketplace sayesinde ise Türkiye’de en çok kullanılan ERP, CRM, ödeme sistemleri, görüşme alt yapıları ile entegre oluyor. Ayrıca Covid-19 salgını sebebiyle saha satış ekiplerinin uzaktan çalışma oranlarının arttığını göz önünde tutarak ekiplerin mobil uygulama üzerinden müşterileri ile uzaktan video konferans yapacakları Teams, Zoom ve 11Sight ile entegrasyonlarını gerçekleştiriyor. Böylece Ekmob, satış ekiplerinin uzaktan da müşterilerini yönetebilecekleri çözümü ilk gerçekleştiren firmalardan birisi oldu.

    Ekmob SFA kullanan satış ekipleri şu avantajları sağlıyor:

    • Satış döngüsünü kısaltıyor, zamandan tasarrufu sağlıyor.
    • Sahadaki verileri doğrudan mobil cihazda topluyor, kontrol ederek yöneticiye anlık olarak veri iletiyor.
    • SFA aynı zamanda satış projeksiyonu yapıyor. Kurumsal hafızada biriken geçmiş bilgilerle gelecek için öngörülerde bulunuyor. Bu sayede iyileştirme yapmak gereken kısımları gösteriyor.
    • Satış ekibinin aktivitelerini verilere dayalı raporluyor.
    • Beyan esaslı raporlama süreçlerini ortadan kaldırıyor.
    • Satış yöneticileri, olağandışı durumları kolayca tanımlıyor ve bunları düzeltmek için daha hızlı hareket ediyor.

    Ekmob Hakkında:

    Türkiye’nin en büyük saha satış yönetimi uygulaması Ekmob, 2017 yılında kuruldu. Hizmet verdiği firmaların saha satış süreçlerinde yeni bir kültür inşa eden Ekmob, satış ekiplerinin faaliyetlerini kurumlara raporlayan özellikleriyle satış süreçlerinde yüzde 40’a varan oranda verimlilik artışı sağlıyor. 35 kişilik bir yazılım şirketi olan Ekmob, satış ekiplerini veri ile yönetmeyi sağlayarak satış ekiplerinin günlük ihtiyaçlarına göre tasarlanmış mobil uygulama ile sahada daha hızlı ve efektif olmalarını sağlıyor. Saha satış ekiplerine verimlilik, performans, proaktif yönetim, anlık veri erişimi imkanlarını kolay kullanım deneyimi ile bir arada sunuyor. Ekmob, 2020 itibariyle Fıratpen, ING Bank, NG Kütahya Seramik Goldmaster, Korozo, İzeltaş, NN Hayat ve Emeklilik, Novartis, Fiba Emeklilik, Prometeon (Pirelli), QNB Finansbank ve Zingat’ın da bulunduğu 300’den fazla kurumsal firmaya bağlı 5 binin üzerinde satış personeline hizmet veriyor. Ekmob, 53 ülkede mobil CRM, mobil form, anketler, ziyaret planlama, sipariş, takım yönetimi/mesajlaşma ve lokasyon bazlı aktivite takibi özellikleriyle, saha ekiplerinin tüm süreçlerini yüzde 40’a kadar daha verimli yönetmelerini sağlıyor. Ekmob, Afrika, Doğu Avrupa ve Ortadoğu’ya da teknoloji ihracatı gerçekleştiriyor.

    ETİKETLER:
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.