DOLAR 32,3731
EURO 35,0661
ALTIN 2326,364
BIST 9100,9
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 805 bin konutu hak sahiplerine teslim ettik

    Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 805 bin konutu hak sahiplerine teslim ettik
    11.11.2017
    A+
    A-

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen “Şehircilik Şurası Genel Kurulu”na katıldı.

    8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nü kutlayan Erdoğan, “Şehircilikte Yeni Vizyon” temasıyla toplanan Şehircilik Şurası Genel Kurulu’nun ülke, millet ve özellikle de şehirler için hayırlı olmasını diledi.

    “Şehircilik konusunda birçok açıdan iyi konumdayız”
    Sorunların kaynağını doğru tespit etmenin, çözümün ilk adımı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an bizlerin şehircilik noktasında yüz yüze kaldığı meseleler, ülkemizle birlikte dünyanın pek çok yerinde çeşitli derecelerde yaşanıyor. Her şeye rağmen, Allah’a hamdolsun, bizim birçok açıdan iyi bir konumda olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

    Her biri adeta bir açık hava müzesini andıran kadim şehirlerin, son bir asırdır yaşadığı aşırı göçe, işgale rağmen ayakta kalmayı sürdürdüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle son 15 yılda 81 ilin birikmiş sorunlarının çözümü noktasında tarihî nitelikte adımlar attıklarını, düzensiz göç, çarpık kentleşme, gecekondulaşma, hazine arazilerinin işgali gibi sorunları, önemli oranda ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

    TOKİ, 805 bin konutu hak sahiplerine teslim etti
    TOKİ’nin şehirlerin dönüşümündeki rolüne de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerin dönüşümünde TOKİ’nin öncülüğünde ortaya çıkan konutu, okulu, ibadethanesi, ticaret merkezi, çevre düzeni ve tüm altyapısıyla kendi kendine yeterli yerleşim birimlerinin çok önemli katkısı olmuştur. Bugüne kadar TOKİ vasıtasıyla 805 bin konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. Bu rakamın 355 binini, dar ve orta gelir grubuna yönelik olarak ürettiğimiz ve çok uygun şartlarda kendilerine verdiğimiz konutlar oluşturuyor” dedi.

    “Yapılan çalışmaları eleştirenlere değil, millete karşı mükellefiz”
    Türkiye’de her alanda olduğu gibi TOKİ’nin başarılı faaliyetlerini eleştiren bir kitlenin olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Sırça köşklerinden bize ahkâm kesenlerin asıl derdi, büyük şehirlerin, özellikle de kurtarılmış bölge olarak gördüklerin belli muhitlerin, sadece kendilerine ait olmaktan çıkmasıdır. Lafa gelince halkçılığı kimseye bırakmayanlar; milletle aynı yollarda yürümeyi, aynı mekânlarda oturmayı, aynı meydanları paylaşmayı içlerine sindiremiyorlar.”

    Yapılan iyi çalışmaları eleştirenlere değil, millete karşı mükellef olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim millete sözümüz var; ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartacağız. Bu yolda bize verecek katkısı olan herkese yüreğimiz de, kollarımız da açıktır. Bize takoz olmaya çalışanları ise, 15 yıldır yaptığımız gibi kendi sığ dünyalarında bırakır, yolumuza devam ederiz” şeklinde konuştu.

    TOKİ’den mahalle kültürü
    TOKİ’nin, ortadan kaldırdığı gecekondulaşmanın olduğu bölgelerde kentsel değişim ve dönüşümü gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendileri 30-40 katlık rezidansta oturup kapı komşularının adını dahi bilmeyenlerin mahalle kültüründen bahsetmeleri kadar boş bir iş olabilir mi? Ömürlerinde bir kez olsun kışın ısınmak için soba yakmamış, her yağmurda çatısı akmamış olanların gecekondu hayatının erdeminden bahsetmeleri riyakarlıktan başka bir şey değildir. Hayatlarında bir tek ağaç dikmediği, bir tek ağaç sulamadığı halde dünyanın en çevreci insanı geçinenleri artık dikkate almıyorum ve almayacağız. Türkiye’de dünün ihtiyacı kısa sürede büyük miktarda konut üretip milletin talebine cevap vermekti. İşte TOKİ bunu yaptı. Özellikle mahalle projesi teklifini yapanlara hak veriyorum. Teklif doğrudur ve TOKİ’nin de Emlak Gayrimenkul’ün de bu istikamette çalışmalar geliştirdiğini biliyorum. Bugünkü ihtiyacımız neyse hiç şüphesiz TOKİ ona yönelecektir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.