DOLAR 32,5587
EURO 34,7129
ALTIN 2490,836
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Esenler’de Çınaraltı Helva sohbetleri

    Esenler’de Çınaraltı Helva sohbetleri
    09.06.2017
    A+
    A-

    Osmanlı kültürü ve medeniyetinden izler taşıyan Çınaraltı Helva Sohbetleri, Esenler’de yaşatılıyor.

    Esenler Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Osmanlı geleneği olan Çınaraltı Helva Sohbetleri Esenlerlilerle buluşuyor. Ramazan’ın bereketini tüm Esenler’e yaymak için Osmanlı’da önemli bir gelenek olan Helva Sohbetleri hayata geçirildi.

    Çınaraltı Helva Sohbetleri, teravih namazı sonrası Ramazan boyunca Esenler Dörtyol Meydan’da devam ediyor. ESEV Bağlama kursu hocalarının söylediği şarkılar ve türküler eşliğinde gerçekleşen sohbetlere Esenlerliler de büyük ilgi gösteriyor. Teravih namazı sonrasında vatandaşlar hem hoş sohbet dinliyor, hem de ikram edilen çay ve helva eşliğinde ağızları tatlanıyor.

    Ramazan ayında birbirinden farklı Osmanlı geleneklerini vatandaşlarla buluşturmaya devam eden Esenler Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Çınaraltı Helva Sohbetleri, Radyo Esenler’den de canlı olarak yayınlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.