DOLAR 32,5501
EURO 34,8467
ALTIN 2423,662
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    FORM’dan endüstriyel tesislere enerji verimliliği yüksek iklimlendirme çözümleri

    FORM’dan endüstriyel tesislere enerji verimliliği yüksek iklimlendirme çözümleri

    İklimlendirme sektörünün öncü firmalarından Form Şirketler Grubu, 55 yıllık tecrübesi ve güçlü ortaklıklarından gelen geniş ürün gamıyla, endüstriyel alanların iklimlendirme ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler sunuyor. Form Şirketler Grubu iştiraki Form Endüstri Ürünleri, enerji verimliliği yüksek Dunham Bush marka soğutma gruplarıyla Karan Tekstil ve Sepaş Plastik üretim tesislerinin iklimlendirme ihtiyaçlarına çözüm sundu.

    Gücünü sektördeki 55 yıllık tecrübesi ve başarılı iş ortaklıklarından alan Form Endüstri Ürünleri, endüstriyel alanların iklimlendirme ihtiyaçlarını verimliliği ve teknolojisi yüksek ürünlerle karşılıyor. Form Endüstri Ürünleri, Karan Tekstil üretim tesisine, 48 yıldır temsilciliğini başarılı bir şekilde yürüttüğü Amerikan kökenli Dunham Bush soğutma gruplarının yanı sıra Form markalı Klima Santralleri’nin kurulumunu gerçekleştirdi. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Karan Tekstil tesislerinin iklimlendirmesi, 1.000 kW soğutma kapasiteli Dunham Bush marka Hava Soğutmalı Vidalı Kompresörlü Soğutma Grubu ve 6 adet Form marka Klima Santrali ile sağlandı. Tedariği sağlanan döner tamburlu, bypass damperli, ısı geri kazanımlı, full otomasyonlu ve atomizer buhar nemlendiricili Form Klima Santralleri, tesise 53.000 m3/h (3 adet), 42.500 m3/h (2 adet) ve 40.000 m3/h olmak üzere üç farklı boyutta entegre edildi. Hava Soğutma gruplarının sezonsal verimlilik değeri ise 4,1.

    Tekstil üretiminde doğru iklimlendirme, havalandırma ve nemlendirmenin üretim kalitesi ve verimlilik açısından son derece önemli olduğu bilinciyle hareket eden Form, bu alanda doğru sistemler kurgulayarak verimliliğin artmasına katkıda bulunuyor.

    Form tarafından projelendirme ve ürün tedariği yapılan diğer bir proje ise Adana’da bulunan Sepaş Plastik fabrikası. 1984 yılında kurulan ve Türkiye’nin lider PE plastik film üreticisi olan Sepaş Plastik, plastik enjeksiyon sürecinin en önemli ayaklarından olan soğutma aşamasında, ürün kalitesinden taviz vermeden maliyeti düşük tutmak adına enerji verimliliği yüksek Dunham Bush marka Su Soğutmalı Vidalı Kompresörlü Soğutma Grubunu tercih etti. 12,11 düzeyinde sezonsal verimliliğe sahip olan Dunham Bush soğutma grupları sayesinde, plastik enjeksiyon prosesinin en önemli ayaklarından olan Soğutma Prosesi, son derece verimli bir şekilde sağlanmış oluyor.

    Sepaş Plastik’in Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren fabrikasına tedariği sağlanan 1.600 kW soğutma kapasiteli Dunham Bush WCFX model Soğutma Grubu, %100 tam yükte sağladığı 8,57 verimlilik değeri ile, en yakın rakibinden %30 daha fazla verimlilik sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.