DOLAR 32,5255
EURO 34,9134
ALTIN 2435,483
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Gerçek Battersea’nin kalbinde yer alan benzersiz bir fırsat: One Clapham Junction “The Arrival”

    Gerçek Battersea’nin kalbinde yer alan benzersiz bir fırsat: One Clapham Junction “The Arrival”
    06.11.2023
    A+
    A-

    One Clapham Junction’ın merakla beklenen son etabı ‘’The Arrival’’ 3 Kasım 2023 Cuma günü Four Seasons otelde gerçekleşen basın toplantısının ardından Türkiye’ye özel avantaj ve fırsatlarla satışa sunuldu.

    Diğer etapları tamamlanan ve Knight Frank & GRED işbirliğiyle ilk defa Türkiye’deki yatırımcılarla buluşan projenin bu son etabında (The Arrival) bulunan sınırlı sayıdaki 116 daireden 25’i ise Türkiye’de ayrıcalıklı avantajlar ile satışa çıktı. Lokasyon olarak tren istasyonuna bir dakika, Thames Nehri’ne kısa bir bisiklet yolculuğu mesafesinde olan proje geleceğin Kralı Prince George’un gittiği ilkokul Thomas Battersea ise sadece 7 dakika mesafede yer alıyor…

    One Clapham Junction’ın merakla beklenen son etabı ‘’The Arrival’’, 3 Kasım 2023 Cuma günü Four Seasons otelde gerçekleşen bir basın toplantısının ardından Knight Frank ve Türkiye’nin global emlak markası GRED iş birliğiyle “Türkiye’ye özel fırsatlarla” satışa sunuldu. Diğer etaplarının tamamı satılan ve Londra’nın SW11 posta kodlu bölgesinde (Güney Batı) yer alan “One Clapham Junction” şehrin en özel lokasyonlarından birinde konumlanırken lokasyonu itibarıyla gerçek Battersea’nın kalbinde yükselen eşsiz bir konut deneyimi sunuyor. Tarihi ve kültürel zenginliğiyle dikkat çeken bu bölgede, proje, modern yaşamın ayrıcalıklarını geçmişle harmanlıyor. Her detayda asıl Battersea’nın ruhunu yansıtan bu konutlar, benzersiz bir yaşamın kapılarını aralıyor.

    Benzerlerinin neredeyse yarı fiyat avantajıyla gelen proje, eğitim birimleri, alışveriş merkezleri, tren istasyonları ve Thames Nehri’ne olan yakınlığıyla da almak isteyenleri cezbediyor.

    İki farklı dünyaya köprü konumunda

    Clapham iki farklı dünya arasında adeta bir köprü kurarak; Londra’nın yemyeşil parkları ve açık alanlarını en çok sevilen mağazalara, restoranlara ve eğlence mekânlarına bağlıyor. Proje, şehrin en iyi aktarma bağlantılara sahip istasyonlarından birine yalnızca bir dakikalık uzaklıkta yer alıyor. Battersea Köprüsü’nün diğer tarafında bulunan Chelsea ve Fulham ise sakinlerinin dünyasını daha da genişletiyor. One Clapham Junction, içerisinde göletler, tenis kortları, kafeler bulunduran “Clapham” ve “Wandsworth” parklarıyla genç ailelere hitap ederken; çok yakınında bulunan Clapham Junction tren istasyonundan şehirdeki tüm üniversitelere kolaylıkla ulaşım avantajıyla da öğrencilere hitap ediyor. Projeden, tam bir aktarma noktası olan istasyon sayesinde şehir merkezine, havaalanına, yeşil açık alanlara ya da dilerseniz plaja rahat bir erişim mümkün.

    Göz Alıcı Bir Mimari”

    One Clapham Junction’ın özel tuğla desenlerine sahip göz alıcı mimarisinin içinde 307 daire yer alıyor. Diğer etapları tamamen satılan projenin merakla beklenen son etabı olan ‘’ The Arrival’’da ise sınırlı sayıda 116 daire mevcut ve bunların 25 adeti sadece Türkiye’deki yatırımcılara özel olarak ayrılmış durumda.

    Konfor ve Zanaat’ın kesişim noktası; One Clapham Junction

    One Clapham Junction’da evlerin tasarımında, her bir oda için konforun zanaat ile buluşmasına özen gösterildi. Proje, enerji tasarruflu Led aydınlatmaların yanı sıra, USB şarj noktaları, televizyon ve uydu yayınları, yerden ısıtma, merkezi ısıtma, sıcak su ve elektrik sistemleri, çatı güneş panelleri, geri dönüşüm noktaları, elektrikli araç şarj etme yerleri, 24 saat izlenen CCTV güvenlik kameraları, 999 yıllık leasing ve 10 yıl garanti özelliklerine de sahip.

    Her daim keyfin adresi”

    Proje sakinleri “Swale Gardens” ile Güney Batı Londra’nın en huzurlu bahçelerinden birinde yeşilin ve yürüyüş yollarının keyfini çıkarmanın keyfini yaşayabilecekler. Her yaştan insanın zevk alacağı sosyalleşme alanı “The Courtyard”, misafirleri karşılayacak 24 saat ‘concierge’ hizmeti, One Clapham Junction’da sağlıklı yaşam önceliğiniz olacak “Peloton Hub” gibi ayrıcalıklar da bu projeni diğer ayrıcalıkları…

    Yeni Bir Cazibe Merkezi

    Bölgeye Wandsworth Belediye Meclisi tarafından çevre düzenlemesi ve bir teknoloji merkezi kurulması için 15 milyar pound ayrıldı. Bu ödenek ile yaklaşık 600 bin metrekare ticari alan, 20 bin yeni ev, 25 bin yeni, kalıcı istihdam, 80 yeni toplum ve eğlence merkezi yaratılacak

    Benzerlerinin yarı fiyatına şehrin kalbine bir adım mesafede”

    Bu projenin en büyük ayrıcalıklarından bir diğeri ise sunduğu fiyat avantajı… Basın toplantısında söz alan Türkiye’nin global emlak markası GRED’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Meltem Türker projede özel satışla gelen dairelerin metrekare fiyatlarının adeta bir fırsat niteliği taşıdığını dile getirdi. Chelsea’de metrekare birim fiyatlarının ortalama 2 bin 396 £, komşu bölgelerde ise 1200 £ olduğuna dikkat çeken Türker, bu projenin ise 950 £’luk birim fiyatıyla adeta yatırımcısına “alırken” kazandırdığını söyledi.

    Bölgede son 10 yılda konut fiyatları yüzde 58.9 oranında artış gösterdi. Kira piyasası ise son 12 ayda yüzde 16.1 artış göstererek Londra ortalamasının üzerinde seyretti. Kiralar son 5 yılda ise yüzde 32.2 artarak Londra genelinin yine üzerine çıktı. Ayrıca evlerin satış değeri Mart 2023 verilerine göre yılda yüzde 4.6 artış gösterdi. JLL araştırmasına göre Londra merkezinde 2023-2027 kümülatif değer artışı tahmini ise %19.3’ü bulacak. GRED kurucusu ve CFO’su Knut Gaskjenn de yaptığı açıklamada bu konuya dikkat çekerek One Clapham Junction’ın “alırken kazandıran” bir proje olmasının yanı sıra devamında da yatırımcısına kazandırmaya devam edeceğine vurgu yaptı. Gaskjenn konuşmasındaOne Clapham Junction’ın bulunduğu bu bölge son 10 yılda kümülatifte yüzde 66 fiyat artışı elde etmiş bir lokasyon. Rakamlara bakıldığında ise konut kira gelirlerinin Londra ortalamasına kıyasla yüzde 24 artış sağladığı görünmekte. Tüm bu veriler ışığında yatırımcılar için en iyi bölgelerden biri olduğunu söylemek mümkün” dedi.

    İngiltere’den bu lansman için Türkiye’ye gelen ve basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mountanvil Global Satış Direktörü Jon Hall ise böylesi özel bir projenin tanıtımı için Türkiye’de olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek Türkiye pazarının kendileri için de çok önemli olduğunu söyledi.

    Her yere Ulaşmak Çok Kolay

    Proje, London School of Economics, Kings College, Imperial College gibi dünyaca ünlü üniversitelere yalnızca 30 dakika uzaklıkta. Bölge sakinlerinin yüzde 62.5’lik kısmını ise yüksek gelir ortalamasına sahip, çalışan, genç insanlardan oluşuyor. Wandsworth, Londra yerel otoritelerince fiyat/gelir oranı açısından beşinci sırada yer alıyor. Oldukça gözde olan ilçede ulaşılabilir fiyatlara ev bulmak mümkün. Wandsworth iç Londra kesiminde en yüksek yeşil alana sahip bölgelerden biri. Toplamda yaklaşık 7000 dönüm yeşil alan bulunuyor. Michelin yıldızlı restoranlar, sanat galerileri, mağazalar, barlar ve kafelerle dolu St. John’s Hill, Northcote Road ve Clapham Old Town bölgeye renk katıyor. SW11 bölgesinde 30 adet yürüme mesafesinde anaokulu, 100’den fazla ilkokul, 6 yüksek skorlu lise yer alıyor. 7 üst düzey üniversiteye ise yalnızca 30 dakikalık mesafede. Ödüllü mimarlar ve tasarımcılar tarafından dizayn edilen binalar, modern malzemeleri çevrenin tarihi dokusuna uyarlayarak geçmiş ile gelecek arasında bir köprü kuruyor. Evden çalışanlar için en büyük ihtiyaç olan internet hızı ise evlerin yüzde 93’ünde ultra hızlı broadband bağlantısı ile 300 Mbps’nin üzerinde.

    Detaylı Bilgi İçin:

    Türk yatırımcılar ise bu proje özelinde güncel oran ve faizlerle kredi kullanım imkanına sahip olacaklar. Hepsi ve daha fazlası için detaylı bilgiye Aralık ayı sonuna dek Knight Frank | GRED Bebek ofisinden ulaşılabilir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.