DOLAR 32,2942
EURO 34,8261
ALTIN 2389,87
BIST 10276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    HEPA Türkiye, Türkiye’deki çevre ve enerji alanındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

    HEPA Türkiye, Türkiye’deki çevre ve enerji alanındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

    Türkiyedeki ilk ofisini genel merkez olarak 2015 yılında İstanbulda açan HEPA Türkiye, çevre ve enerji alanında Türkiye ile iş birliği çalışmalarına devam ediyor. Sektör ve ürün bazında pazar araştırma raporlarının hazırlanması, yerel şirketlere Macar tedarikçi bulunması, Macar firmalara Türkiyede distribütör bulunması gibi çalışmaların yanı sıra konferans, seminer, eğitim, sektör ve ülke günleri düzenleyerek iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesini destekleyen HEPA Türkiye, Macaristan’da çevre sektöründeki deneyimini paylaşabilecek firmalarla bir araya gelmeyi hedefliyor.

    Macaristan, hem yüzey tatlı suları hem de yer altı jeotermal suları bakımından Avrupa’nın en zengin ülkelerinden biri. Çevre sektörü içerisinde öne çıkan bir diğer alan ise yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretimi. Son on yılda yenilenebilir enerji sektörünü geliştirmeye önemli kaynaklar ayıran Macaristan, en büyük gelişmeleri biyokütle ve güneşe dayalı enerji üretim sektörlerinde uyguladı.   Yenilenebilir enerji kaynakları, Macaristan’ın enerji üretiminin %13-14’ünü sağlarken bazı dönemlerde ise enerji üretiminin %20’den fazlası yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyor.

    Macaristan, son yıllarda atık su arıtımından atık geri dönüşümüne ve ülke yerleşimlerindeki kamu hizmetlerinin kapsamına kadar çevre endüstrisinin diğer alanlarında çeşitli çağdaş teknolojik çözümler uyguluyor. Macar şirketleri, yatırımların ve gelişmelerin bir sonucu olarak, yabancı ortaklarına en yüksek çevresel gereklilikleri karşılayan sürdürülebilir, modern ve karmaşık sistemler sunuyor. Çevre endüstrisinin öne çıkan alanları: inşaat atıklarının geri dönüşümü, karmaşık taşkın koruma sistemleri, su ve atık su arıtımı, evler ve belediyeler için yenilenebilir enerji üretim çözümleri, jeodezi, balneolojik araştırma ve kuyu sondajı, karmaşık akıllı şehir çözümleri ve doğal afet yönetimi uzmanlığıdır.

    Macar çevre endüstrisinin ve çözümlerinin artan rekabet gücü ve uluslararası tanınırlığı, prestijli uluslararası ödüllerle (örneğin Etnografya Müzesi) kanıtlanmaktadır. Macaristan, aynı zamanda ülkenin uluslararası çevre bilgi tabanı ağı için bir merkez olma yolunda olduğunu gösteren dünya standartlarında birçok uluslararası sergi ve etkinlik (örneğin Budapeşte Su Zirvesi) düzenlemeyi de başarmıştır. Bugünlerde Macar şirketleri, kendi karmaşık çevre çözümlerini sunabilmekte ve hem kentsel alanlarda hem de kırsal alanlarda 21. yüzyılın çevresel zorluklarına göre söz konusu teknik-teknolojik çözümlerin uyarlanmasını sağlamaktadır. Macar yüksek öğrenimi, lisansüstü eğitim programları ve ülkenin çevre endüstrisi alanındaki Ar-Ge faaliyetleri de Macaristan’ın küresel lider konumuna katkıda bulunmaktadır.

    Lojistik ve tarihi nedenlerden dolayı, Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkeleri hala Macar çevre endüstrisi için birincil ihracat hedef pazarları olarak kabul edilmektedir. Son zamanlarda, ekonomik olarak gelişmekte olan ve orta derecede gelişmiş bölgelerin de (örneğin Asya ve Afrika) verimli ve benzersiz

    çevre teknolojilerine ve bilgi birikimine ihtiyaç duyması nedeniyle, endüstrinin coğrafi perspektifleri genişledi. Ancak bu pazarlarda, gelişme fırsatlarına ek olarak daha düşük ücret seviyeleri ve kaliteli işe alım da dikkate alınmalıdır. Şirketler bu bölgelerde entegre bir yaklaşım izlemelidir. Bu nedenle Macar şirketleri, kendileri özel uzmanlık gerektiren katma değerli faaliyetleri gerçekleştirirken, mümkünse, emek-yoğun faaliyetleri yerel girişimcilere yaptırmalıdır.

    KEXPORT CLUSTER

    KEXPORT Cluster, dış pazarlarda çok çeşitli çevre teknolojileri ve hizmetleri aracılığıyla uzmanlık, bilgi ve teknoloji sağlamayı amaçlayan Macar çevre kuruluşlarını içeren bir iş birliği ağıdır. Kümelenmenin stratejik hedefi, sektörler arası iş birliğini teşvik ederek yeni iş fırsatları yaratmak, yurt dışı iş birliği fırsatlarını keşfetmek ve ortak ürün ve hizmet pazarlaması ve pazar araştırmaları yoluyla projeler üretmektir. Küme üyeleri, know-how, patent ve endüstriyel koruma sağlamaya, endüstriyel mülkiyet haklarına ve AB tarafından finanse edilen çeşitli RDI projelerini uygulamaya odaklanmaktadır.

    KUUBE HUNGARY LTD

    Kuube Macaristan Kft. güneş enerjisiyle çalışan akıllı şehir mobilyaları tasarlayan ve üreten Macar bir startup’tır. Yenilikçi teknoloji ile sürdürülebilirliği birleştiren ürünler yaratmak firma için önemli olduğu için firma güneş enerjisi ile çalışmayı seçmiştir. Tüm ürünleri %100 Macarlar tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş olup, yazılım ve donanım ortamları da tamamen kaliteli bileşenlerden kendileri tarafından geliştirilmiştir. Firma bu yıl, diğer iki Macar startup şirketi PLATIO ve Rollin ile birlikte akıllı bir mikro mobilite noktasını faaliyete geçirdi. Kuube’nin önde gelen ürünleri, güneş enerjisiyle çalışan akıllı tezgahlarıdır. Müşteriler 3 farklı boyut arasından seçim yapabilir (Kuube PLUS, Kuube NANO, Kuube ECO). Hepsi akıllı cihazlar için USB bağlantı noktaları ve kablosuz şarj cihazları ile donatılmıştır ve sınırsız ücretsiz WiFi kablosuz bağlantı noktası işlevine sahiptir. Kuube PLUS NOTE tezgâhı, yerleşik hoparlörlere ve kullanıcıların iletişim kurabileceği iki büyük dokunmatik ekrana sahiptir. Yalnızca güneş enerjisi ile şarj edilirler ve kamu işletmelerine erişimin zor olduğu yerlerde bile tam olarak çalıştıkları için kurulum yeri esnektir.

    HUNGARIAN WATER TECHNOLOGY CO.

    Macar Su Teknolojisi Kurumu (HWTC), uluslararası alanda tanınmış üç şirketten oluşan bir özel sektör konsorsiyumudur: Szabadics Civil Engineering and Construction Plc., Hidrofilt Water Treatment Ltd. ve Controlsoft Ltd. Konsorsiyum, içme suyu arıtma tesislerinin tasarımı ve tam ölçekli uygulamasında, atık su arıtma tesislerinin inşasında, konteynerli mobil su ve atık su arıtma kompakt ünitelerinin üretiminde, membranlı tuzdan arındırma tesislerinde ve endüstriyel atık su için geri dönüşüm teknolojilerinde uzmanlaşmıştır.

    WATERSCOPE INC.

    WaterScope Inc., on yılı aşkın su yönetimi deneyimine sahip uzmanlar tarafından yönetilen genç ve dinamik bir şirkettir. Her zaman yenilikçi teknoloji arayışında olan ekip, IoT dünyasının sonuçlarını günlük işlerine aktif olarak uyguluyor ve ortaklarını da benzer şekilde hareket etmeye teşvik ediyor. WaterScope Inc. müşterilerine destek ve son teknoloji çözümler sunar. Şirket, ulusal ve uluslararası

    projelere liderlik etmekte ve araştırma ve geliştirmeyi uyumlu hale getirmektedir. Firmanın projeleri çok çeşitli konuları kapsamaktadır: su yönetimi, kalite kontrol, akıllı izleme, sensör ölçümleri ve kablosuz veri aktarımı. Sensors2Net sistemi yenilikçi, akıllı çözümler sunar: veri toplama, yorumlama, tasarım ve uygulama. İster sıkı kentsel uygulamalar ister uzak kırsal topluluklar olsun, sahada toplanan sensör verileri kablosuz olarak herhangi bir özel sunucuya aktarılır. Kullanıcılar yapay zekâ destekli analizler gerçekleştirebilir ve zamandan ve yerden bağımsız olarak operasyonel kararlar alabilir. Sonuçlar, gerçek zamanlı izleme, erken hata tespiti, su kaybını önleme ve tahmini bakıma karşı koruyucu bakımdır. Tüm bunlar hem mevcut hem de yeni uygulanan su yönetimi süreçlerine sorunsuz bir şekilde uymaktadır.

    PURECO LTD.

    PURECO, içme suyu arıtma, toplumsal ve endüstriyel atık su ve depolama sızıntı suyu arıtma, yağmur suyu yönetimi ve hava arıtma alanlarında özel özveri ve profesyonellik ile su ve atık su arıtma tesisleri tasarlar, inşa eder, işletir ve bakımını yapar, bunları yaparken doğal veya kentsel çevreye saygı gösterir. Şirket, katma değer ve sürdürülebilirliğe odaklanarak çevreyi güvenli tutmak için optimum ve uygun maliyetli, ömür boyu kalıcı çözümler geliştirmektedir. PURECO, Orta ve Doğu Avrupa’da çeşitli ofisleri bulunan uluslararası bir şirkettir ve ayrıca Asya, Afrika ve Orta Doğu’da da mevcuttur. Şimdiye kadar, PURECO GROUP’un tek odak noktası su arıtma ve yönetimi olmuştur. Önceki yıllarda olduğu gibi, hava kirliliği kontrolüne yönelik güçlü bir ihtiyaç ortaya çıkmaktadır. Son yıllarda, şirketin uzmanları PURECO VENTUS biyo-terlemeyi önleyici ürün ailesini geliştirdi. Geliştirme çalışmalarına 2-3 yıl önce başlayan firma, ürünlerini kendi yaptırdığı pompa istasyonları ve atıksu arıtma tesislerinde test etti. İlk başarılı testlerin ardından şirket ürün yelpazesini tamamladı. Şimdi şirketin biyokütle ile kokulu hava arıtma için biyolojik bozunma kullanan beş farklı biyofiltre ünitesi stili bulunmaktadır. Üniteler, 10 m3/h’den 100.000 m3/h hava akımını elleçleyebilen ve işleyebilen en büyük VENTUS’a kadar mevcuttur. PURECO, farklı bir saflaştırma yöntemi kullanan özel bir üniteye sahiptir: aktif karbon ile adsorpsiyon.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.