DOLAR 32,4414
EURO 34,7568
ALTIN 2441,665
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hilti Türkiye 2021 yılında yerel üretimini artırmaya hazırlanıyor

    Hilti Türkiye 2021 yılında yerel üretimini artırmaya hazırlanıyor
    15.01.2021
    A+
    A-

    Dünyanın en küçükülkelerinden Lihtenştayn Prensliği’nde doğan ve günümüzde yaklaşık 30 binçalışanı ile inşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası haline gelenHilti, 2021 yılında Türkiye’de kurduğu partnerliklerle yerel üretimini artırmayıhedefliyor. 6 kıtada 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren ve şantiyedekidijitalleşmenin kendi alanındaki lideri olma yolunda ilerleyen Hilti, 2021yılında dijitalleşme ışığında yapı sektöründe verimliliği artıracak ürün,servis ve yazılımlar geliştirmeye devam edecek. Deprem ülkesi Türkiye’de yapılarındeğerlendirilmesi için yerel yönetimlerle ve düşük dayanımlı betonlarıngüçlendirilmesi projelerinde İTÜ ile ortak çalışmalar yürüten Hilti Türkiye, yapısektöründeki öncü konumunu enerji ve endüstri sektörlerine de taşıyor. 2021’demüşterileriyle daha fazla etkileşim halinde olmak için “İş Ortaklığı” modelinihayata geçirmeye hazırlanan Hilti Türkiye, erkek egemen yapı sektöründeki kadınçalışan sayısını artırmayı da öncelikleri arasına alarak bu konuda çalışmalaryapıyor.

    İnşaat el aletlerisektörüne kattığı yeni nesil hizmet anlayışı ve üstün performansa sahipteknolojik ürünleriyle yapı, enerji ve endüstri sektörlerine yüksek katma değersağlayan Hilti, 2021 yılında kullanıcılarının sağlık ve güvenliğini korumakiçin Ar-Ge yatırımları ile yeni teknolojiler ve patentli sistemler geliştirmeyedevam edecek. Yaklaşık 10 bin ürünü ile ağırlıklı olarak inşaat sektörünehizmet veren Hilti; kaba inşaat, ince işler, mekanik, elektrik, mühendislikyapıları, enerji ve endüstri, çelik ve metal işkolları için geliştirdiğiürünleriyle çözüm sunuyor. Akülü sistemler, direkt tespit sistemleri,delici-kırıcılar, dübel sistemleri, elmaslı delme-kesme sistemleri, barutlu vegazlı çivi çakma sistemleri, kesme ve taşlama sistemleri ve lazerli ölçmesistemleri ile yapılarda yangın güvenliği amacıyla kullanılan pasif yangındurdurucular markanın ürün gamını oluşturuyor.

    2021’dedijitalleşme ve verimliliğe odaklanacak

    2021 yılındadijitalleşme yatırımlarına ve inşaat sektöründe verimliliği artıracak ürün,servis ve yazılımlar geliştirmeye devam edeceklerini belirten Hilti TürkiyeGenel Müdürü Banu Deniz Çetinkol,Türkiye’de kurduklarıpartnerliklerle yerel üretimi arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.Hiltiolarak 6 kıtada 120’den fazla ülkede ‘Sürdürülebilir, değer yaratan birorganizasyon’ olma stratejisi doğrultusunda faaliyet gösterdiklerini ifade edenÇetinkol, “Bu yıl da sunduğumuz çözümlerle iş ortaklarımızı ve müşterilerimiziverimlilik konusunda destekleyerek onların zamandan ve iş gücünden tasarrufelde etmelerini sağlayacağız. Çalışanlarımızın gelişimi için üst ve orta yönetimlebirlikte mentorluk programlarımızı güçlendiriyoruz. Erkek egemen olduğudüşünülen bir sektörde kadın çalışan sayımızı çoğaltmak da bu yılın ve sonrakiyılların önceliklerinden biri. Yıllardır başarı ile sürdürdüğümüz mühendislik ve yazılımservisimizi çok daha ileriye taşıyarak şantiyedeki dijitalleşmenin kendialanımızdaki öncüsü olmayı hedefliyoruz. Müşterilerimize bütüncül çözüm sunmakamacıyla mekanik ve elektrik tesisatların borulama ve askılama sistemleri içinhayata geçirdiğimiz Hilti Modüler Destek Sistemleri’nin lansmanını da bu yıl gerçekleştirmeyiplanlıyoruz” şeklinde konuştu.

    “Pandemi sürecine çözümlerimizle birlikte hızla adapteolduk”

    Hilti Türkiye olarak pandemi sürecindenöğrendikleriyle daha esnek, karşılaştıkları güçlükleri daha çabuk algılayıpadapte olabilen, dijital kanallarını çok daha efektif kullanan bir organizasyonhaline geldiklerini belirten Çetinkol, şu açıklamalarda bulundu; “Bu süreçte enbüyük önceliğimiz her zaman çalışanlarımızın, ailelerimizin, müşterilerimizinve iş ortaklarımızın sağlığını korumak oldu. İş süreçlerimizi, dünya veülkemizdeki gelişmeleri göz önünde bulundurarak sürekli güncelledik.Ekiplerimizin motivasyonunu yükseltmek ve şirket içi çalışan bağlılığımızıarttırmak için konsept eğitimler, etkinlikler ve çalışan destek programlarıuyguladık.”

    Hilti’nin ilk robotunu tanıttı, üründenservise her noktada dijitalleşti

    Pandemi döneminde Hilti Global’inprojesi kapsamında müşteri ilişkileri yönetimi sisteminde değişikliğe giderek Salesforce’ageçiş yaptıklarını açıklayan Çetinkol, sözlerine şöyle devam etti; “Müşterilerimizinverimliliğini artıran ve riski en az seviyeye indiren ürün, servis veyazılımlarımızla öne çıktık. Örneğin eksenel lazerimiz ile iki kişilik hizalamaişini bir kişiye indirip kişiler arası iletişimi azalttık. ‘Arayın Gelelim’hizmetimiz ile tamir veya bakım gereken ürünleri şantiyeden alıp şantiyeyeteslim ettik, Profis yazılımı ile hızlı mühendislik çözümleri sunabildik. Tümservislerimiz ve ürünlerimiz ile hem şantiyedeki işlerin sürekliliğine katkıdabulunduk hem de pandeminin riskini en aza indirmeyi başardık. Müşterilerimizleyüz yüze gerçekleştiremediğimiz tüm görüşme ve hizmetlerimizi dijital araçlarlasağladık. AskHilti platformu ile müşterilerimizin tüm teknik sorularına cevapverirken, aynı zamanda bu platformu makaleler ve webinarlar ilezenginleştirdik. Hilti Online üzerinden her türlü alışverişlerini yaparak HiltiTahsilat Sistemi ile tüm ödemelerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekleri ayrıbir platformu hayata geçirdik. Yanı sıra geçtiğimiz yıl Hilti’nin ilk robotuolan, yarı-otonom, mobil, tavanda delim robotu Jaibot’u tanıttık. Hilti Jaibot,mekanik, elektrik ve tesisat yüklenicilerinin üretkenlik, güvenlik ve işgücüeksikliği sorunlarının üstesinden gelinmesine yardımcı oluyor.”

    Müşterileri ile “İşOrtaklığı” modelini hayata geçirecek

    2021 yılındamüşterileriyle daha fazla etkileşim halinde olmak için “İş Ortaklığı” modelinihayata geçireceklerini açıklayan Çetinkol,sözlerini şöyle sürdürdü; “Bumodelde servis ve yazılım danışmanlarımız, müşterilerimizi ofis, şantiye veüretim alanlarında ziyaret ederek müşteriye özel analizler yapacak ve onlarınyaşadıkları zorlukları belirleyip çözüm önerileri ile potansiyel tasarruflarınısunacak. Örneğin, sarf yönetiminde zorluklar yaşayan bir müşterimize sarflarınyönetimini sağlamak, zaman ve paradan tasarruf ettirmek için “Sarf Dolabı”önerirken, “El Aleti Parkı Yönetimi” ile müşterimizin şantiyedeki el aletioptimizasyonunu sağlayacağız, kısa dönem el aleti kiralama hizmeti devereceğiz. İleri İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri, Mühendislik Eğitimleri,ON!Track ile varlık yönetimi ve diğer hizmetlerimizi birleştirerek müşterimizintüm ihtiyaçlarına karşılık veren “İş Ortağı” olmak istiyoruz.”

    Deprem kapsamındayerel yönetimler ve İTÜ ile birlikte çalışıyor

    Hilti Türkiye olarakönceliklerinin ülkemize katma değer yaratmak ve standartları yükseltençalışmalara hizmet etmek olduğunu ifade eden Çetinkol, “Bir deprem ülkesi olanTürkiye’de her yıl çok sayıda irili ufaklı deprem gerçekleşiyor ve bunların acısonuçlarını hep beraber yaşıyoruz. Hilti Türkiye olarak yapılarındeğerlendirilmesi için yerel yönetimlerle ve düşük dayanımlı betonlarıngüçlendirilmesi projelerinde İTÜ ile birlikte çalışıyoruz. 2021 yılında daülkemizdeki kayıpların önüne geçmek için var gücümüzle depremle ilgiliçalışmalara destek olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.