DOLAR 32,5043
EURO 34,706
ALTIN 2492,899
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    IFC Türkiye’de Greenox ev sahiplerine ilk EDGE yeşil bina sertifikalarını dağıttı

    IFC Türkiye’de Greenox ev sahiplerine ilk EDGE yeşil bina sertifikalarını dağıttı

    Dünya Bankası Grubu üyesi IFCinin bir inovasyonu olan EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) yeşil bina sertifikaları Türkiye’de ilk defa İstanbul’da, Aycan-Feres İş Ortaklığı tarafından geliştirilen yenilikçi Greenox Residans’a verildi.

    Büyükdere Caddesine 400 metre mesafede, Çeliktepe’de inşaa edilen Türkiye’nin İlk Dikey Ormanı Greenox, enerjide yüzde 35, suda yüzde 42 ve malzemelerdeki gömülü enerjide yüzde 41 verimliliğe erişerek sertifikayı almaya hak kazandı.

    Greenox’un 16 katlı konut binasında ısınma ve su ısıtma için yüksek verimliliği olan kazanlar, tüm mutfak ve banyolarda düşük debili bataryalar, betonarme döşemelerin yanı sıra güneş panelleri, gri su arıtma ve yağmur suyu depolama sistemleri bulunuyor.

    Aycan-Feres İş Ortaklığı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tüfekçibaşı, vizyonlarını “Yalnızca eski binaları yıkıp, yerlerine yeni yönetmeliklere uygun standart bir bina inşa edebilirdik, ama daha iyisini yapma hayalimiz vardı. Greenox’ta yaşayacakların hayatlarına ve İstanbul’a katkımız olsun istedik ve Greenox’u en baştan yeşil bir bina olarak tasarladık” şeklinde anlattı.

    Dünya genelinde binalar sera gazı salımlarının yaklaşık yüzde 40’ından sorumlu. Türkiye dünyadaki en hızlı kentleşen ülkelerden biri ve nüfusun yüzde 70’ten fazlası şehirlerde yaşıyor. Kente göç hızı yeni bina ihtiyacını arttırırken, binalardaki enerji tüketiminin azaltılmasının önemini artırıyor.

    IFC Senior Manager’ı Jesper Kjaer’e göre “Eğer sürdürülebilir ekonomik büyüme istiyorsak, pazarı yeşil binalar inşa eden mütheahhitler ve yatırımcıların artmasını sağlayacak şekilde dönüştürmeliyiz. Enerji tasarrufu yapan, işletme maliyetlerini azaltan ve iklim değişikliğiyle mücadele için sera gazı salımlarını azaltan yapılara ihtiyacımız var.”

    IFC hakkında

    Dünya Bankası’nın kardeş kuruluşu IFC, gelişmekte olan ülkelerde sadece özel sektörlere odaklanan en büyük kalkınma kuruluşudur. Dünya genelinde 2 binden fazla şirketle birlikte çalışarak, küresel bilgi birikimi ve deneyimleri ile yeni pazarlar ve fırsatlar yaratmaktadır. Birlikte çalıştığı şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kendi özel çözümlerini sunarken, Dünya Bankası Grubu bünyesinde yer alan diğer kurumların da ürün ve hizmetlerinden yararlanmaktadır. İş ortakları ile mali, operasyonel, politik engelleri aşmak adına finansal kaynaklarının yanı sıra teknik uzmanlığını ve global deneyimlerini de paylaşmaktadır. 2017 mali yılında gelişmekte olan ülkeler için 18 milyar dolar finansman sağlayan IFC, özel sektörlerin gücünü kullanarak ülkelerin refah seviyelerinin artırılmasına yardımcı olmaktadır. IFC adına thinkstep-SGS konsorsiyumu tarafından sağlanan EDGE Sertifikası, enerji, su ve malzemelerdeki gömülü enerjide yerel ölçütlerde yapılan binalara göre en az yüzde 20 verimliliğe ulaşan binalara verilmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.