DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İMİB, ‘Turkish Stones’ markasıyla MIPIM’deydi

    İMİB, ‘Turkish Stones’ markasıyla MIPIM’deydi
    18.03.2017
    A+
    A-

    Bu seneyi “Dünya Türk Doğal Taşları Yılı” ilan eden İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, MIPIM fuarında, sanat ve teknolojiyi birleştiren özel bir stant uygulaması ile “Turkish Stones” markasını tanıttı


    İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Türkiye’nin en değerli ihracat ürünlerinden olan doğal taşı tanıtmak ve ihracatını artırmak amacıyla 14-17 Mart tarihlerinde Cannes’da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM’e katıldı. İMİB Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, Birlik olarak ilk kez katıldıkları fuarda amaçlarının “Turkish Stones” markasını tanıtmak ve B2B kontaklar kurmak olduğunu söyledi. Çetinkaya, “Fuarda olmamızın temel nedeni ‘Turkish Stones’ markamızın bilinirliğini artırmak. Çünkü MIPIM uluslararası bir platform. Dünyanın önemli mimarlarının yanı sıra global yatırımcılar, müteahhitler, inşaat firmaları burada. Dolayısıyla bu aslında herkesin arayıp da bulamayacağı, gayrimenkul dünyasındaki bütün oyuncuların birleştiği önemli bir pazar” dedi.
    İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, üyelerine iş fırsatları sunuyor
    Geçen sene fuarı etüt ettiklerini ve bu sene de katılmaya karar verdiklerini anlatan Rüstem Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Türkiye’deki doğal taş çeşitliliğini, aslında gücünü, dünyada biraz daha fazla bilinen ülkelere nazaran kendi markamızı öne çıkartmak istedik. Aslında bir imaj çalışması yaptık. Burada yakaladığımız iş fırsatlarını daha sonra kendi üyelerimizle buluşturacağız.”
    Çağdaş sanatla doğal taş buluştu
    Farkındalık yaratmak amacıyla fuara özel bir stant ile katıldıklarını vurgulayan Çetinkaya, “Daha önceki fuar katılımlarımız genelde taşlarımızı sergilemek ve çeşitlerimizi göstermekten ibaretti. Burada ise biraz daha sanatla bütünleşmek, Türkiye’nin kültürel bakış açısını ortaya koymak istedik. Çağla Cabaoğlu’nun artistik direktörlüğünde, sanatçı Ozan Türkkan’ın tasarladığı yeni medya üç boyutlu görsel bir çalışma hazırlandı. Mermer ocaklarından başlayan ardından fabrika prosesleri ve taş çeşitliliğini gösteren bir proje oldu. Ayrıca doğal taşa modern bir yorum getiren ve sanatsal kurgusu olan stant tasarlandı. Böylece çağdaş sanatla doğal taşı buluşturmayı amaçladık. Bu çalışmamız çok ilgi gördü ve istediğimiz etkiyi sağladık. Markamızı pekiştirmek için uluslararası platformlarda bu ve benzeri çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
    Türkiye’nin dünya doğal taş rezervinin yüzde 42’sine sahip olduğunu hatırlatan İMİB Başkan Yardımcısı Rüstem Çetinkaya, bu sene 2,2 milyar dolar, 2023’te ise 6 milyar dolar doğal taş ihracatı hedeflediklerini söyledi.
    İMİB standını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da ziyaret etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.