DOLAR 32,519
EURO 34,8827
ALTIN 2440,07
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Isı sayaçlarınızın periyodik bakımını yaptırdınız mı?

    Isı sayaçlarınızın periyodik bakımını yaptırdınız mı?

    Isı Sayaçları Muayene Yönetmeliği kapsamında; 1 Ocak – 1 Mart 2021 tarihleri arasında damga süresi dolan ısı sayaçlarının periyodik muayene başvurusu, yetkili kurumlara yapılmadığı takdirde, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kullanımı kanunen yasaklanıyor. Yetkili Sayaç Okuma Belgesi’yle toplu yaşam alanlarının sayaç okuma işlemlerini online ve otomatik gerçekleştiren Apsiyon, sayaç hizmet yelpazesine muayene işlemlerini de ekledi. Isı sayaçlarının muayene ve bakım işlemlerini uçtan uca yöneten şirket, toplu yaşam alanlarını cezai işlemlerden kurtarırken, sayaçların güvenliğini de artırıyor.

    Bina yönetim kurulları ve yöneticilerinin sorumluluğunda olan ve her beş yılda bir zorunlu olan ısı sayaçları muayenelerinde yeni bir dönem başlıyor. Yeni yönetmeliğe göre; muayene işlemleri için zamanında başvuruda bulunmayan veya başvuruda bulunduğu halde muayenesini yaptırmayan kullanıcıları birçok yaptırım bekliyor. Yöneticiler ya da bina sahipleri, yönetmelik hükümlerini yerine getirmedikleri durumda sayaç başına 3 bin TL’yi aşan idari para cezası ve ölçü aletlerine el konulması gibi cezai işlemlerle karşılaşabiliyor.

    Zamanın doğru ve etkin yönetilmesini sağlıyor

    Sayaçların sökülmesi, sayaçların muayenesi, sayaçların tekrar takılması ve devreye alınması gibi tüm süreçleri kapsayan Apsiyon Sayaç Muayene Hizmetleri, detaylı keşifler yapılarak ihtiyaçların analiz edilmesiyle başlıyor. Ayrıca yenilenmesi gereken sayaçlar için 24 ay vadeli Sayaç Değişim Kampanyası da sunuluyor.

    Apsiyon, muayene ve bakım hizmetlerinin yanı sıra sayaç tüketim değerlerini anlık ve günlük olarak otomatik ve online okuyup faturalandırıyor. Raporlama, tüketim paylaşımı, SMS ve mail bildirimleri gibi iş süreçlerini online hale getirerek, zamanın doğru ve etkin yönetilmesine de yardımcı oluyor.

    Muayene işlemlerine ilişkin süreçler anahtar teslim olarak yürütülüyor

    Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Apsiyon Satış ve Pazarlama Direktörü Ersin KAZANÇ; “Sayaç hizmetlerimize eklediğimiz yeni çözümlerimiz, yeni yönetmelik ve yasalara göre toplu yaşam alanlarının, sayaç muayene işlemlerini kolaylaştırıyor. Sayaç okuma, kalibrasyon ve bakım hizmetlerimizin arasına muayene işlemlerini de ekleyerek, toplu yaşam alanlarının yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerine katkı sağlayacağız. Muayene işlemlerini, alanında uzman ekiplerimizle uçtan uca anahtar teslim bir şekilde yönetiyoruz. Sunduğumuz hizmetlerle sayaçları yönetmeliğe uygun ve güvenli bir hale getirerek yönetmeliklerden kaynaklı cezai yaptırımların da önüne geçiyoruz” şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.