DOLAR 32,5658
EURO 34,7641
ALTIN 2492,834
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Teknik yalıtım sektöründe üretmeye ve büyümeye devam ediyor…

    İstanbul Teknik yalıtım sektöründe üretmeye ve büyümeye devam ediyor…
    19.08.2022
    A+
    A-

    İstanbul Teknik İnşaat olarak yalıtım sektöründe uzman ve mühendis kadrosuyla hem Türkiye hem de dünya pazarında yenilikçi çözümler geliştirmeye devam ediyor.

    İnşaat sektörü için geosentetikler, asfalt kimyasalları, yalıtım ürünleri üreten İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Macit Tanyol, Bolu üretim fabrikasını basına tanıttı.

    İstanbul Teknik İnşaat Bolu OSB’de 30.000m2 alanda kurulan, son teknoloji ile donatılmış fabrikada Drenaj Levhası üretimine de başlamış bulunmakta. Üretmiş olduğumuz TekDrain Drenaj Levhaları; temelden çatıya, peyzaj işlerinden yapı temel duvarlarına kadar birçok alanda kullanılmak üzere mühendisler tarafından büyük bir titizlikle tasarlandı.

    Bolu fabrikamız tüm hatları ile üretime başladı ve 11 ana grupta üretim gerçekleştirir duruma geldi. Böylece geosentetik ürünlerden, asfalt katkılarına, plastik ürünlerden epoksi ürünlerine kadar pek çok alanda sektörümüze ürünler sunmaya başladık. Doğal olarak yine hedefimiz katma değerli, sorun çözen, kaliteli ürünlerimizle de yaşamı iyileştirmek. Yıllardır emek verdiğimiz ihracat çalışmalarımız da
    meyvelerini veriyor.

    Azerbaycan’da bir şube açarak ürün ve hizmetlerimizi yerinde sunmaya başladık. Böylece Azerbaycan ekibimizin çalışmaları da verim ve hız kazanmış oldu. Ayrıca ihracat hedeflerimizi de tutturarak artan kapasiteye rağmen, üretiminin %50 ye yakınını, ağırlıklı pazar Avrupa ülkeleri olmak üzere ihraç eden bir firma olduk.
    Yine bu dönemde MikroJet Asfalt Koruma Sistemi’miz ve üretimimize eklediğimiz yeni katkılarımız ile asfalt sektöründe de büyümeye
    devam ettik.

    İnşaat sektörü için geosentetikler, asfalt kimyasalları, yalıtım ürünleri üreten İstanbul Teknik, 2022’de ihracatta atağa kalkacak. 2021 senesinde ise çıtayı birazcık daha yükselterek ihracatımızın ciromuz içindeki payını yüzde 35’lere ulaştıracağımızı öngörüyoruz” Ortalama 20 yıl ilkin temelleri atılan İstanbul Teknik, inşaat sektörüne hususi ürünler geliştirme hedefiyle kuruldu.

    Bugün; geosentetikler, asfalt kimyasalları, yalıtım ürünleri, yeşil çatı sistemleri, beton ürünleri ve mermer ürünleri olmak suretiyle altı ana kategoride üretim meydana getiren şirket, AR-GE merkezinde geliştirdiği katma kıymeti yüksek ürünlerle dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyor.

     

    Ortalama üç yıl  Almanya’da başlattıkları modeli Ukrayna’ya da taşıdıklarını söyleyen İstanbul Teknik Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Macit Tanyol, 2021 yılı itibarı ile artık Ukrayna pazarında da son aşama iddialı olduklarını vurguluyor.

    AR-GE’ye 5 milyon TL yatırım

    Yerli üretim, firmanın üretim anlayışının merkezinde duruyor. Ürünleri tamamen kendi malzemeleriyle ve kendi formülasyonlarıyla üreterek piyasaya sunuyor.

    Tanyol, “Bu anlayışa sektörü teşvik etmek ve dışa bağımlılığı azaltarak ülke ekonomisine katma kıymet sağlamak şeklinde mühim bir misyonla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz” diyor.

    Bu doğrultuda şirket Türkiye’de geosen- tetik, asfalt ve mermer alanlarında etkinlik gösteren ilk AR-GE merkezini kurdu. Geçtiğimiz yıl 5 milyon TL yatırım bütçesi ayırılan merkezde geliştirilen başlıca ürünler içinde; soyulma önleyici katkılar, asfalt emülsiyonları, mermer koruma jelleri, geosentetik kaplamalar, modifiye asfalt bitüm emülsiyonları, ileri araç-gereç teknolojileri içeriyor.

    2021 yılı içinde yatırımları geomembran, drenaj levhası, geocell hatları alanlarında yoğunlaştıracaklarını söyleyen Tanyol, “Tüm hatlarda üretimlerimize bu yıl içinde başlamış olacağız.

    Ek olarak asfalt kimyasallarında polimer modifiye bitüm ve polimer modifiye bitüm emülsiyonu üretimlerimiz de yıl içinde başlamış olacak” diyor. İstanbul Teknik, 200 kişiye istihdam sağlıyor. Şirket, 2020 senesinde yüzde 25, 2021 senesinde ise yüzde 50’nin üze¬rinde istihdamını artırdı.

    Üç ana dilde üretim yapıyor

    Türkiye’nin en büyük geogrid üreticisi ve Internasyonal Geosentetikler Birliği (IGS) üyesi olan şirket, Bolu’da 30 bin metrekare alana kurulu fabrikasında üretim yapıyor.

    İnşaat sektörüne yönelik geosentetikler, asfalt kimyasalları ve yalıtım olmak suretiyle üç ana dalda üretim meydana getiren şirket, teknik tekstil, plastikler ve kimya olmak suretiyle üç değişik endüstri alanında çalışıyor.

    Şirket, teknik tekstilde senelik 10 milyon metrekare, plastiklerde 15 bin ton, asfalt kimyasallarında ise 17 bin tona yakın üretim kapasitesine haiz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.