DOLAR 32,5449
EURO 34,8517
ALTIN 2432,658
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzmir Konak 1. etabın galibi Teknik Yapı oldu

    İzmir Konak 1. etabın galibi Teknik Yapı oldu

    Emlak Konut GYO’nun İzmir Konak 1. Etap arsa satış karşılığı gelir paylaşımı ihalesinin 2. oturumuna en yüksek teklifi Teknik Yapı verdi.
    İlk oturumu 12 Haziran’da yapılan Emlak Konut GYO İzmir Konak Arsası’nın 1. etap ihalesinin ikinci oturumu bugün gerçekleşti. Pazarlık ve açık artırmanın esas olduğu 2. oturumun 10 firma ile başlaması gerekirken katılım 8’de kaldı. Riva İhalesi’ni kazandıktan sonra oturumları takip etmeyen Fema İnşaat-KLV İş Ortaklığı Tuzla ihalesinden sonra bu oturuma da katılmadı. Pramid Yol Yapı ve Ortakları da oturuma iştirak etmeyen bir diğer taraf oldu.

    İhale de neler yaşandı?
    Sekiz firma ve iş ortaklığı ile başlayan ihalede son yazılı turda sade 4 teklif geldi. İlk oturumun en yüksek teklifini sunan İzka İnşaat, 3. sözlü turda çekildi. Çünkü Teknik Yapı’nın verdiği 1 milyar 750 milyon TL’lik toplam satış geliri ve bunun yüzde 20’sini oluşturan 350 milyon TL’lik arsa payı tüm dengeleri alt üst etti. Bu çıkış ile Teknik Yapı bir önceki turda arsa fiyatı olarak sunulan 103 milyon 200 bin TL’lik rakamı tek hamlede 246 milyon 800 bin TL yukarı taşıyarak 350 milyon TL yaptı. Bu çıkış üzerine İzka, Ankaralı YP İnşaat ve Artes İnşaat & A Yapı teşekkür ederek ihaleden çekildi.

    Rahatladı
    Teknik Yapı önemli bir rakibini geçmenin rahatlığı ile yükselişini devam ettirdi. Yazılı turda Yılmaz İnşaat’ın 551 milyon TL’lik, Pekintaş Yapı ve Ortakları’nın 517 milyon TL’lik ve Nuhoğlu’nun 501 milyon TL’lik teklifleri kendine ulaşamadı. Firma; 1 milyar 672 milyon TL’lik toplam gelir, bunun yüzde 35’i oranıyla 585 milyon 200 bin TL’lik kısmını arsa payı önerdi ve kazanan taraf oldu.

    Arsanın değeri ikiye katlandı
    Arsanın değerini 268 milyon 354 bin 945 TL olarak komisyon açıklarken Teknik Yapı’nın bu teklifi fiyatı ikiye katlamış oldu.

    “Denizli’de geliştirdiğimiz projeleri İzmir’e taşıyacağız”
    Teknik Yapı CEO’su Umut Durbakayım, Denizli’de geliştirdikleri projeleri İzmir’e taşımak istediklerini bildirdi.

    Durbakayım, “Denizli’ye bir süreden beri proje geliştiriyoruz. Burada hayata geçirdiğimiz projelerdeki kalite ve marka anlayışımızı İzmir’e taşımayı planlıyoruz. İzmir Konak Alsancak’ta konumlanan arsa üzerinde güzel ve mutena bir proje geliştirmek istiyoruz. Yarın gerçekleşecek olan 2. Etap arsa ihalesine de ağırlığımızı koyacağız” dedi.

    Arsa bilgisi
    Toplam 32 bin 568 metrekare olan iki parsel, ticaret+turizm+konut alanı imarına sahip. 11 bin 679 metrekaresi park alanı ve 2 bin 733 metrekaresi cami alanı olarak belirlenen taşınmaz toplamda 47 bin 70 metrekare büyüklüğe sahip.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.