DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karmar AŞ, Aralık kampanyasında finansal İMECE’leşme sistemiyle ev sahibi yapıyor

    Karmar AŞ, Aralık kampanyasında finansal İMECE’leşme sistemiyle ev sahibi yapıyor
    22.12.2022
    A+
    A-

    Yükselen kredi faizleri ve bankaların kredi limitlerini daraltması nedeniyle ev sahibi olmakta zorlanan yerli yatırımcıya Karmar AŞ’den finansman desteği geldi. Aralık ayında Karmar Sakura konutlarından almak isteyenler, İMECE aracılığıyla 60 ay vade sıfır faizle ev sahibi oluyor. Sınırlı süreyle geçerli kampanya, sınırlı sayıda konuta uygulanacak.

    İstanbul Basın Ekspres yolunda aile konseptinde inşa ettiği Karmar Sakura evlerinde yabancıların ilgisi ile karşılaşan Karmar AŞ, yüksek kredi faizi ve bankaların kredi tahsisini daraltması nedeniyle zorlanan yerli müşteriler için sınırlı süreli bir kampanya sunuyor.

    BDDK lisanslı ilk tasarruf finansman kuruluşlarından olan İMECE işbirliğinde gerçekleşen kampanya sayesinde, Karmar Sakura’dan ev almak isteyenler Aralık ayı sonuna kadar harekete geçmeleri halinde 60 ay vadede sıfır faizle bu hayallerini gerçekleştirebiliyor. Kampanya sınırlı sayıda konut için geçerli olacak.

    “Kredi engeli kalkmadan alıcılar konuta erişemiyor”

    Kampanya hakkında bilgi veren Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, “Satış ofisimize gelen birçok yerli müşterimiz banka kredisi başvurusu sonrası vazgeçmek zorunda kaldılar. Zaten resmi konut satış rakamları da Türkiye’de ipotekli satış dediğimiz banka kredili satışlarda yıllık yüzde 42 oranında gerileme olduğunu ortaya koyuyor. Kredi engeli kaldırılmadan bu dönemde müşterilerin konuta erişimi zor görünüyor. Biz de bu durumu dikkate alarak, en azından şu anda kendisini ev almaya hazır hissedenlerin 2023 yılına ev sahibi olarak girebilmesi adına, kısa süreliğine faizi sıfırlayan bir kampanya yaptık” dedi.

    Aralık sonuna kadar geçerli

    İMECE ile yapılan işbirliği kapsamında Karmar olarak özveride bulunduklarını ve 60 ay vadede faizi sıfırladıklarını anlatan Emrullah Yedikardeş, kampanyanın Aralık ayı sonuna kadar geçerli olacağını söyledi.  Emrullah Yedikardeş Karmar Sakura kampanyasından faydalanmak isteyenler doğrudan İMECE şirketine başvurabileceği gibi, Karmar Sakura satış ofisine gelmeleri halinde müşteri temsilcilerinin kendilerine yardımcı olacağını açıkladı.

    Kredi kampanyası özel sektörü de kapsamalı

    Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş şirketlerin bu tür destekleri sınırsız ve uzun süreli vermelerinin zor olduğuna dikkati çekerken, piyasa olarak beklenen gelire göre faizi belirleyen uygun kredi kampanyasının sadece TOKİ ve Emlak Konut konutlarını değil, özel sektörün inşaatı devam eden konutlarını da kapsaması dileğinde bulundu. Emrullah Yedikardeş ancak o zaman sektörün genelini rahatlatacak bir adım atılmış olacağını dile getirdi.

    Karmar Sakura’ya yönelik yabancı ilgisinden de bahseden Emrullah Yedikardeş yaz mevsiminden bu yana Tatarlar, Kazaklar, Çerkez, Dağıstanlı ve Çeçen gibi toplumlardan ailelerin alım yaptığını söyledi. Emrullah Yedikardeş “Aile mahremiyetine önem veren, muhafazakar aileleri düşünerek tasarlanan projemizde ağırlıklı olarak Müslüman Rusların ilgisini gözlüyoruz” dedi.

    Karmar Sakura Hakkında

    Her detayı ailelerin huzuru ve refahı için tasarlanan Karmar Sakura’da dairelerin duvarları arasında 40 santimetreye kadar oluşturulan boşluklar ve zeminlerde bulunan yalıtım önlemleri sayesinde huzur verici bir sessizlik garanti edilirken,  yerden ısıtma sistemleri daire içindeki peteklerin ortadan kalkmasını sağlayarak her eve yüzde 15’e kadar ekstra kullanım alanı sağlıyor.

    241 konut ve 57 ticari üniteden oluşan projede, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi konutlara yer veriliyor. Geniş metrekareleri, konforlu daire tasarımları ve huzur veren peyzajıyla aileler için büyük bir cazibe merkezi olarak konumlanan proje, Aralık 2023 tarihinde teslim edilecek.

    Bölgede farklı yapılara kıyasla en geniş balkonu olan dairelerin içinde de ferah sosyal alanlar sunuluyor. Yeşil bina özellikleri taşıyan Karmar Sakura’da bahçeler yağmur suyunun depolanarak tekrar kullanılmasıyla sulanırken, lavabolardaki gider suları da belirli bir alanda depolanarak klozetlerde kullanılmak üzere geri dönüştürülüyor. Proje, bu yıl açılması planlanan metro hattı sayesinde herhangi bir araca gerek kalmadan yeni havalimanına 25 dakika gibi kısa sürede ulaşmayı mümkün kılıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.