DOLAR 32,5506
EURO 34,9023
ALTIN 2435,167
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kayak kıyafeti ve aksesuar seçiminde nelere dikkat etmeliyiz

    Kayak kıyafeti ve aksesuar seçiminde nelere dikkat etmeliyiz
    17.01.2018
    A+
    A-

    Heyecanla beklenen kayak sezonu geldi, dağlar karla, kayak pistleri 7’den 70’e kayak tutkunları ile doldu taştı. Peki kayak kıyafeti ve aksesuarları seçiminde nelere dikkat edilmeli ?

    Dünyaca ünlü aktif spor markalarının zengin koleksiyonlarını bünyesinde bulunduran Boyner, kayak ve snowboard için özel pantolon ve montlardan, eldiven, atkı, bere ve gözlüklere uzanan zengin koleksiyonu ile teknoloji ve kayak modasının en son trendlerini bir araya getiriyor.

    Kayağın her yaş, özellikle çocuklar için çok önemli bir spor olduğuna dikkat çeken Boyner Aktif Spor, Jeans ve Genç Giyim Grubu Genel Müdür Yardımcısı Bora Alyanak doğru kayak kıyafeti ve aksesuarları seçmenin ipuçlarını paylaşıyor. “Sadece kayak sporu için değil doğada yapılan tüm aktivitelerde kullanılan kıyafetlerin doğru seçimi çok önemlidir. Genelde herkesin aklına ilk olarak üşümemek için kat kat giyinmek, kendini soğuktan koruyacak kalın kıyafetler ve modaya uygun ürünler gelir. Aslında, en önemli konuların başında elbette güvenlik olmalı. Kask, gözlük, eldiven gibi hem konfor artırıcı hem de koruyucu malzemelerin mutlaka kullanılmasını öneriyoruz. Bunun yanında kayak yaparken soğuktan olduğu kadar sudan ve terden korunmak çok önemli.”

    Kayak kıyafetlerinde sıcak tutması kadar, su geçirmezlik ve rüzgar direnci de çok önemli

    Kayak mont ve pantolonlarında sıcak tutmasının yanı sıra su geçirmezlik, rüzgar direnci, nefes alabilirlik ve hareket kabiliyeti gibi detaylara da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Alyanak: “Bu ürünlerde kullanılan kumaşlar özel bir kaplama tekniği ile su geçirmeye karşı dayanıklı hale getirilir. Su geçirmezlik değeri 1.000mm ile 30.000mm arasında değişen değerler ile ölçülür ve ürünlerin üzerinde belirtilir. Genel olarak kayılacak yere, seviyeye göre farklı ürünler tercih edilebilmekle beraber başlangıç seviyesindeki ürünler 3000mm-8000mm seviyesinde bulunuyor. Bir de sanılanın aksine kayak kıyafetleri suyu asıl dikişlerinden alır. Bu nedenle su sızdırmayı önleyici bantlar ile kapalı dikişleri olan ürünler tercih edilebilir. Bir diğer önemli konuda nefes alabilir kumaşlar. Aktivite sırasında vücut terler. Ter dışarı atılamazsa üşümeye sebep olur. Üründe terin dışarı atılmasını sağlayacak nefes alan kumaşlar, astar kullanılmış olması önemlidir. Hareket kabiliyetini sınırlamayacak tasarımlar olmasına da dikkat edilmeli. Ayrıca konfora yönelik ski pass’in rahat kullanabileceği paneller, kayak gözlüğü, telefon, kamera gibi aksesuarların taşınabileceği cepler de önemlidir. “

    Boyner zengin kayak koleksiyonu ile kayak severlere rehberlik ediyor

    Boyner, Quiksilver, O’Neill gibi dünyaca ünlü kayak markalarının yanında The North Face, Columbia, Jack&Jones Tech gibi outdoor markaların koleksiyonlarını bir arada sunuyor. O’Neill kadın ve erkekler için sunduğu zengin kayak ve snowboard koleksiyonuyla sadece Boynerler’de yer alıyor. Jack&Jones Tech koleksiyonu sadece Boyner’e özel üretilen ürünleriyle avantajlı fiyatlar sunuyor. Minik kayak severler için de Color Kids’in renkli ürünleri yine sadece Boyner’de bulunuyor. Boyner’in zengin kayak koleksiyonu sadece kayak pantolonu ya da montlarıyla sınırlı değil. Soğuklara karşı mükemmel koruma sağlayan termal içlik ve kayak çoraplarından, eldiven ve atkı berelere uzanan zengin ve seçenekler kayakseverleri bekliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.