DOLAR 32,3457
EURO 34,8483
ALTIN 2382,756
BIST 10214,5
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Knauf’tan nitelikli işgücüne yatırım

    Knauf’tan nitelikli işgücüne yatırım
    06.01.2021
    A+
    A-

    90 ülkede emek veren 35 bin çalışanıyla Türkiye ekonomisine 4 üretim tesisi kazandıran, alçı bazlı yapı malzemeleri sektöründe dünya lideri Knauf, Mesleki Yeterlilik Kurumu teşvikleri kapsamında önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Proje ile Knauf, ülkemizde nitelikli işgücünün gelişmesini ve inşaat alanındaki uygulamaların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip kişilerce yapılmasını desteklemek üzere, belgenin alınması için gerekli eğitimleri ustalarına ücretsiz olarak sunacak ve sınav ücretlerini karşılayacak.

    Dünya’nın en büyük alçı bazlı yapı malzemeleri üreticisi Knauf, 12UY0054-3 Alçı Levha Uygulayıcısı ve 12UY0055-3 Alçı Sıva Uygulayıcısı mesleklerinde çalışan ustalarının hem Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olabilmeleri hem de mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak üzere önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Knauf,  proje kapsamında ustalarının 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu uyarınca bu mesleklerde zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için gerekli olan eğitimleri ücretsiz olarak karşılayacak.

    Proje kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi almak için başvuran ustalar, Knauf’un üretici firma olarak sponsorluk anlaşması yaptığı yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşu On Hekim tarafından yapılan teorik ve pratik sınavlara da ücretsiz olarak katılabilecek. Sınavlarda başarılı olan ustalar, zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesini almaya hak kazanarak mesleklerine devam edecek.

    Mesleki Yeterlilik Kurumu, eğitimin istihdamla uyumunu güvence altına alarak nitelikli insan kaynağının oluşmasına öncülük eden, uluslararası ölçekte tanınan, etkin ve saygın bir kurum olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Ulusal Yeterlilik Sistemi ise orta ve uzun vadede işsizliğin azalması, istihdamın gelişmesi, verimlilik ve rekabet gücünün artmasıyla ülke ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

     MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu nedir?

    İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı 4 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek 6645 sayılı kanun numarası ile yasalaşmıştı. Kanun 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda da önemli değişiklikler yaptı. Bu değişikliklerin en önemlilerinden biri, çalışma ve iş dünyasını yakından ilgilendiren belge zorunluluğu getirilen meslekler oldu. Kanuna göre; tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından standardı yayımlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak tebliğlerde belirtilen mesleklerde, tebliğlerin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda düzenlenen esaslara göre Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamayacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.