DOLAR 32,5971
EURO 34,7497
ALTIN 2498,673
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konak ilçesine bağlı Gültepe semti yeni ve modern bir spor tesisine kavuşuyor

    Konak ilçesine bağlı Gültepe semti yeni ve modern bir spor tesisine kavuşuyor
    18.03.2018
    A+
    A-
      İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 milyon liralık maddi desteğiyle Konak Belediyesi tarafından yaptırılacak spor merkezinin temeli törenle atıldı.İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ulaşımdan altyapıya kadar tarihi nitelikteki yatırımlarla Gültepe bölgesinin sorunlarının çözüldüğünü belirterek, “Kentsel dönüşümle birlikte bu bölgede nice bulvarlar, caddeler, kent ormanları, spor tesisleri yapılacaktır” dedi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Konak Belediyesi tarafından Gültepe Semti’nde inşa edilecek spor merkezinin temeli atıldı. Konak Belediyesi’nin mülkiyetini Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden aldığı 5 bin 86 metrekarelik alan üzerine inşa edeceği Gültepe Spor Tesisi’nin yapım maliyetinin yarısını oluşturan 5 milyon TL’lik kısmını Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Tesisin temel atma töreninde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Gültepe semtinin geçmişten kaynaklanan plansız yapılaşma nedeniyle yaşadığı sorunları peş peşe yaptıkları yatırımlarla çözüme kavuşturduklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Kentsel dönüşümle birlikte nice bulvarlar, caddeler, kent ormanları spor tesisleri yapılacaktır” dedi.

    Beton ve çelikten dereler yaptık
    Hem Buca hem Bornova bölgesine yarar sağlayacak İzmir’de açılan en geniş ve en uzun yol niteliğindeki Homeros Bulvarı ve 2,5 km. uzunluğundaki tünellerin kent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını belirten Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti:
    “Samsun Caddesi’nde defalarca kaldırım ve asfalt yaptık, Almanya’dan uzmanlar getirdik. Ancak yağışların yarattığı tahribatı önleyemedik. En sonunda yerleşimle beraber caddeye dönüşen Gültepe’deki tarihi derelerin altına tekrar beton ve çelikten dereler yaptık. Suyu tahliye ettik. Bu sene yağmur mevsiminde gördük ki son derece başarılı oldu.”

    Popülist değil, akıl ve bilimin rehberliğinde…
    Kentsel dönüşümün Gültepe bölgesi için bir zorunluluk olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:
    “Türkiye’ye örnek olacak şekilde, yerinde ve oradan çıkan rantın, tamamı orada yaşayanlara kalmak üzere yüzde yüz anlaşmayla gerçekleşen kentsel dönüşüm modelini ilk olarak biz başlattık. Uzundere’de iki etap Örnekköy’de bir etap olarak uyguladık. Biz daha düşük yoğunluklu yerlerdeki dönüşümü yaparak kentsel dönüşüm deneyimimizi artırarak bir model geliştiriyoruz. Bugün Gültepe’den İzmir’in merkezine yürüyerek yarım saatte gidiyorsunuz. Böyle bir yerde sizlerin menfaatine biraz daha beklenmesi gerekir. Çünkü daire fiyatları ne kadar değerlenirse mal sahibine daha fazla pay kalacaktır. Bu nedenle Gültepe için zamanı daha iyi değerlendirmek gerekir. Önemli olan popülist davranıp seçimden önce iş yapmak değil en doğru şekilde aklın bilimin rehberliğinde yapıp kenti kalkındırmaktır.”

    Komşularımızın bütünlüğünü savunmalıyız
    Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerlerimize de rahmet dileyen Başkan Kocaoğlu, “Nur içinde yatsınlar. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bu Ortadoğu bataklığından ne kadar az kayıpla çıkarsak o kadar mutlu olacağız. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmesini istemiyoruz. Ulu önder Mustafa Kemal’in çizdiği sınırlar içinde hiçbir ayrım yaşamadan mutluluk, refah ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Irak bölünmezse, Suriye bölünmezse, bunların bütünlüğünü savunursak, ülkemizi savunmanın da bir anlamı olacaktır. Bu nedenle bugün en çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.
    Hayali gerçekleştirdik
    Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise seçim çalışmaları sırasında kendisinden ilk istenenin spor tesisleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
    “Bugün burada bir hayalimizi gerçekleştiriyoruz.  Onlara söz vermiştim. Halkapınar’da, Yağhaneler’de, Zeytinlik’te, Gültepe’de bu tesisleri kurduk, kuruyoruz. Daha da çoğaltmak bizim görevimiz. Bu tesisin yapım bedelinin yarısını oluşturan 5 milyon liralık kısmını İzmir Büyükşehir Belediyesi veriyor. Bu nedenle Aziz Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyemiz Gültepe’de bir kültür kompleksi yaptı. Şimdi biz de bir spor merkezi yapıyoruz. Toros’ta ise bir sosyal tesis kuruyoruz. Bir yandan da altyapı sorunları çözülüyor. Dün gece çok şiddetli yağmur yağdı, Gültepe’de hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Gültepe’nin imarını yenide ele aldık. Büyükşehir Ulaşım Dairesi ile birlikte önemli bir çalışma yaptık. Buca’dan Bornova’ya bir altgeçit yapılıyor. Bunun tamamı Gültepe’nin altından geçiyor. Bu tünelin giriş ve çıkışına birer bağlantı yolu planlandı. 20 metrelik bağlantı yolları giriş ve çıkışa bağlandı. Plan, ulaşım sorununu çözen bir hale geldi. Gültepe’de adım adım sağlıklı bir kentte olması gereken altyapıyı sunmuş olacağız. Bunlar ilk dokunuşlar, arkası planlı bir şekilde geliyor. Bu konuda desteğini esirgemeyen Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum.”

    Gençler ve çocuklar bayram edecek
    Konak Belediyesi’nin mülkiyetini Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden aldığı 5 bin 86 metrekarelik alan üzerine inşa edeceği Gültepe Spor Tesisi, yıl sonunda sporseverlerin hizmetine açılacak. Tesisin içinde spor salonunun yanı sıra halı saha, bireysel spor ve kurs odaları da yer alacak. Çok yönlü komplekste basketbol, voleybol ve hentbol gibi salon sporlarının yapılacağı bir spor salonu ile bir mini futbol sahası da yer alıyor. Komplekste ayrıca bireysel ve grup antrenmanlarına olanak sağlayan birden çok salon ve 30 araçlık bir kapalı otopark da bulunuyor. Bölge halkının buluşma mekanı olacak tesiste çeşitli alanlarda kursların verileceği atölyeler de yer alacak. Modern tesiste ayrıca gelen üyeler ve kursiyerlerin faydalanacağı bir kafeterya da olacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.