DOLAR 32,5645
EURO 34,9416
ALTIN 2427,652
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Konuşan Resimler Ebedi – Edebi’ resim sergisi Eskişehir’de

    22.01.2018
    A+
    A-

    Sanatçı Ebru Ceylan, konseptini oyuncu Selen Öztürk ile oluşturduğu “Konuşan Resimler” sergisinin beşincisini Eskişehir’de açtı. “Ebedî – Edebî” ismi verilen sergi, Cumhuriyet döneminin beş farklı akımından edebiyatçıların hayatlarını, kırılma noktalarını, hayallerini ve aşklarını plastik sanatlar ile edebiyatı birleştirerek tekrar gün yüzüne çıkartıyor, günümüz kuşağı ile buluşturuyor.

    Sergide yer alan yağlı boya tablolara eşlik eden hikâyeleri de Türkiye’nin önde gelen oyuncuları ve seslendirme sanatçıları seslendiriyor. Bu seslendirmeler dijital ekran ve kulaklıklar ile sergi boyunca davetlilere aktarılıyor olacak.

    Farklı fikirlerin, dünden bugüne, bugünden yarına, tuvale yansıyan renkler gibi farklılık ve uyum içinde bir arada yaşamasını hayal eden sanatçı, bu sergide farklı fikirleri ile tarihe iz bırakan edebiyatçıları ağırlıyor.

    52 eserin yer alacağı serginin açılışı ise 20 Ocak Cumartesi akşamı saat 18:00’de Mart Galeri Eskişehir’de yapıldı. Sergiye, SES Şube Başkan’ı Yalçın Mutlu, DİSK Şube Başkan’ı Günay Ayaz, Tema Yönetim Kurulu, Eskişehir Kadınları Platformu sözcüsü Şenay Subaşı, Sanat Derneği Yönetim Kurulu’ndan Münevver İzginin ve Tayfun Ak ile çok sayıda Eskişehirli sanatsever katıldı.

    “Termik Santral” e HAYIR!

    Bu sergi için çalışmalarına başladığında temelde esas aldığı konu farklı fikir ve düşüncelerin bir masada toplanması ihtiyacı ve güzelliği olduğunu ifade eden, sanatçı Ebru Ceylan, bu sebeple geçmişte yer alan birbirinden kıymetli edebiyatçıları bir araya getirdiğini, ifade ediyor. Eskişehir’de bu serginin olmasının daha anlamlı olduğunun da altını çizen Ceylan, Eskişehir’de yapılmak istenen kömürlü termik santraline bir sanatçı ve insan olarak duyarsız kalmadığını, dile getirdi. Yola çıktığı fikrin sonuna kadar arkasında olup Eskişehir’de kömürlü termik santraline “Hayır’” dediğini ifade etti.

    Sergiye konu olan edebiyatçılar:

    Ahmed Arif, Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Muhip Dıranas, Ahmet Telli, Arif Nihat Asya, Aşık Veysel, Atilla İlhan, Aziz Nesin, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Behçet Necatigil, Bilge Karasu, Cahit Külebi, Cahit Sıtkı Tarancı, Can Yücel, Cemal Süreya, Didem Madak, Ece Ayhan, Edip Cansever, Faruk Nafiz Çamlıbel, Füruzan, Gülten Akın, Haldun Taner, Halide Edip Adıvar, Halikarnas Balıkçısı, İlhan Berk, Kerime Nadir, Leyla Erbil, Melih Cevdet Anday, Metin Altıok, Mina Urgan, Nazım Hikmet, Necati Cumali, Necip Fazıl Kısakürek, Neyzen Tevfik, Nezihe Meriç, Oğuz Atay, Oktay Rifat, Orhan Veli, Ömer Seyfettin, Özdemir Asaf, Peyami Safa, Reşat Nuri Güntekin, Rıfat Ilgaz, Sabahattin Ali, Sait Faik, Sevgi Soysal, Sezai Karakoç, Tezer Özlü, Tomris Uyar, Turgut Uyar, Ümit Yaşar Oğuzcan, Yaşar Kemal.

    Sergideki hikâyeleri seslendirenler:

    Alican Yücesoy, Almıla Uluer, Esen Ali Bilen, Ayçin İnci, Bahtiyar Engin, Berkay Tulumbacı, Beyti Engin, Can Sözeri, Caner Cindoruk, Cem Davran, Cenk Sözeri, Cengiz Bozkurt, Ceylan Ertem, Demet Evgar, Deniz Çakır, Emre Erkan, Erkan Can, Esra Dermancıoğlu, Ezel Akay, Ezgi Sözeri, Fikret Kuşkan, Kanpolat Görkem Aslan, Hakan Kurtaş, İsmail Demirci, Kerem Atabeyoğlu, Levent Özdilek, Levent Üzümcü, Melih Selçuk, Mehmet Günsur, Mert Fırat, Mert Öner, Murat Akkoyunlu, Onur Saylak, Oktay Kaynarca, Ozan Akbaba, Rana Mamat, Rıza Kocaoğlu, Sanem Çelik, Sarp Akkaya, Saygın Soysal, Selen Öztürk, Selim Bayraktar, Serdal Genç, Serhat Teoman, Serkan Altunorak, Sevinç Erbulak, Songül Öden, Toprak Sergen, Yekta Kopan, Yiğit Özşener.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.