DOLAR 32,3087
EURO 35,0594
ALTIN 2276,159
BIST 8991,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Konut yatırımcılarının yüzde 10’u gurbetçi

    Konut yatırımcılarının yüzde 10’u gurbetçi
    14.09.2021
    A+
    A-

    TÜİK ağustos ayı konut satış istatistiklerini bu sabah açıkladı. Buna göre;

    – Türkiye genelinde konut satışları ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %17,0 azalarak 141 bin 400 oldu.

    – Türkiye genelinde ağustos ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre 64,0 azalış göstererek 27 bin 375 oldu.

    -Yabancılara yapılan konut satışları ise,  bir önceki yılın aynı ayına göre %50,7 artarak 5 bin 866 oldu.

    İhsan Çulhalık / İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı şu açıklamayı yaptı.

    Gayrimenkul sektörü dünyanın en güvenli yatırım aracı. Ülkemiz için de hem çok büyük bir döviz girdisi sağlıyor, hem de cari açığın kapatılması için çok önemli. Bu nedenle yabancı gayrimenkul yatırımcılarının arazi, konut ve ticari alan yatırımı hangisi olursa olsun Türkiye’ye gelmesi çok büyük önem taşıyor. İç piyasada maliyetler nedeniyle konut fiyatlarının artmış olması ve kredi faizlerinin yüksekliği yerli yatırımcıyı beklemede tutuyor olsa da yabancı yatırımcı ve gurbetçilerin ilgisi sevindirici. Bizim ‘Ondörtüç Pendik’ projemize gelen taleplerde de gurbetçi yatırımcıların ağırlığı hissediliyor. Özellikle gurbetçilerin yurda giriş yaptığı dönemlerde gelecekle ilgili iyimser olmak gerçekçi bir tavır olur. Yabancı konut alıcıları artık konut yatırımı için daha fazla bütçe ayırıyor. Bize konut almak üzere gelen yatırımcıların yüzde 10’u gurbetçilerden oluşuyor diyebiliriz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.