DOLAR 32,506
EURO 34,9214
ALTIN 2438,681
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Levi’s®, Dünya Kadınlar Gününü ve Kadınların Kolektif Gücünü “I Shape My World” kampanyasıyla kutluyor

    Levi’s®, Dünya Kadınlar Gününü ve Kadınların Kolektif Gücünü “I Shape My World” kampanyasıyla kutluyor
    09.03.2019
    A+
    A-

    Mart boyunca dünya, geçmişte ses getiren, bugün öncülük eden ve yarın için ilham veren kadınları onurlandırıyor. Levi’s® da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü onuruna her gün dünyamızı ileriye taşıyan muhteşem kadınları kutlayan ve yücelten global “I Shape My World” (Dünyama Ben Yön Veriyorum) kampanyasını lanse ediyor.

    Hindistan’da 2017 yılında yürütülen “I Shape My World” kampanyasından ilham alan Levi’s®, kadınların güçlenmesi girişimini bir adım ileriye götürerek kendisini kadın olarak tanımlayan herkesi kapsayan global bir kampanya yarattı.

    “İki yıl önce Hindistan’da başlayan kampanya bize o kadar ilham verdi ki, kapsamını genişletip global hale getirdik. Bu yıl, on ülkeden gelen ve seslerini yükselterek dünyayı değiştiren aktivist ve sanatçı kadınları kutluyoruz. Bu kadınları onurlandırırken dünya çapındaki tüm kadınlara da bu yönde ilham vermeyi umuyoruz.” – Jennifer Sey, LS&Co Pazarlama Üst Düzey Yöneticisi.

    “I Shape My World” kampanyası, kadınların güçlenmesini ve değişime ilham verme kararlılığını kutluyor. Kampanya, global bir hareket başlatmak ya da kendi çevrelerinde küçük bir şeyi değiştirmek olsun kendi dünyalarında doğru olmadığını düşündükleri sorunları çözmek için aktif çaba gösteren kadınların hikayelerini anlatıyor.

    2019 “I Shape My World” kampanyasına Türkiye, Hindistan, Meksika, Rusya, Tayland, ABD ve daha fazla ülkeden 40’ın üzerinde kadın katılıyor. Toplumdaki kadın kalıplarıyla mücadele etmekten gerçek anlamda inandıkları bir amacı savunmaya kadar çeşitli aksiyonlar alan bazı kadınlar ve dünyalarını nasıl şekillendirdikleri aşağıda özetleniyor.

    TÜRKİYE

    Çocukluğunda astım hastası olan Şahika Ercümen’e mümkün olduğunca evden çıkmaması söylenmişti. Ama o kendi çıkış yolunu buldu. “İçimdeki tutku, astımdan daha güçlü” diyen Şahika Ercümen, dalış sayesinde dezavantajını kelimenin tam anlamıyla güce dönüştürdü. “Mesele, daha önce denenmeyeni başarmaya çalışmak, sınırları zorlamak ve bunları yaparken insanları bir araya getirmek haline geldi.” onun için. Şahika Ercümen şimdi dünya rekorlarına sahip bir dalgıç, ilham veren konuşmacı, belgesel yapımcısı ve engelli genç sporcuların savunucusu.

    HİNDİSTAN

    Çağdaş Bollywood sinemasında oyuncu olan Swara Bhasker, aklındakileri açıkça söylemeye inanıyor. Hint sinema sektörünün gerçekleri hakkında onun kadar dürüst çok az insan var. “Kadınların, pozitif bir şey yapan diğer kadınları görmesi gerçekten çok önemli.” Swara, toplumsal cinsiyet ayrımcılığından tipik bir kadın oyuncu için önceden tanımlanmış özelliklere ve kadınlara toplumda belirli roller verilmesine kadar Hint sinemasındaki kalıplarla aktif olarak mücadele ediyor ve sorunları yüksek sesle dillendiriyor. Korkuyu aşmaya ve sesini çıkarmaya duyduğu inanç, onun hikayesini şekillendiriyor.

    MEKSİKA

    Maria Osado, Meksika’daki billboard’larda ve dergilerde hep aynı tip modelleri görmekten bıkmıştı. “Çok sınırlayıcı bir dünyadan geliyorum, bu nedenle çeşitliliğe farklı bir yaklaşım getiren bir modellik ajansı oluşturdum.” Maria Osado’nun kurduğu modellik ajansı Güerxs, Meksika’nın güzelliğe bakışını yeniden tanımlıyor.

    RUSYA

    Rusya’daki pek çok kadın için ev her zaman güvenli bir yer anlamına gelmiyor. Anna Rivina, o kadınlara gidebilecekleri bir yer sağlıyor. “Hiçbir şey yapmadan duramayacağımı fark ettim, aksiyon almam gerekiyordu.” Arkadaşları ve kendisi gibi aktivistlerle bir network oluşturan avukat, kurduğu Nasiliu.net adlı online savunuculuk ağı ile aile içi şiddet konusunda ülkedeki diyaloğu değiştiriyor.

    TAYLAND

    Supattra Munsawaeng, bir fotoğrafçı olarak bir gülümsemenin ne kadar önemli olduğunu iyi biliyor. Dolayısıyla, dudak ve damak yarığı olan çocukların yaşadıkları sorunları öğrendiğinde hemen harekete geçti. “Rolümüze odaklanır, gayretle çalışır ve gerçek duygularımızla iletişim kurarsak, sonucu dünyaya bakışımıza yansıyacaktır.”

    ABD

    ABD’deki Marjory Stoneman Douglas Lisesi’nde 14 Şubat 2018 günü korkunç bir olay meydana geldi. Pek çok insan böyle bir trajedinin ardından kendisini geri çekebilirdi ama Delaney Tarr ve onun gibi olaydan kurtulan arkadaşları harekete geçti. “Trajediden sonra aksiyon almaktan başka seçimim yoktu.” Bu hareketin sonucunda ABD tarihinde öğrencilerin öncülük ettiği en büyük silahlanma karşıtı protestolardan biri ortaya çıktı. Olaydan bir yıl sonra, Delaney Tarr bugün de durmaya niyetli görünmüyor. “Ne istediğimizi biliyoruz, nasıl elde edeceğimizi biliyoruz ve artık beklemiyoruz.”

    LEVI’S® Markası  Hakkında

    Levi’s® jean’leri 1873 yılında Levi Strauss & Co. tarafından keşfedildiğinden bu yana dünyanın en tanınan giysilerinden biri haline gelen ve nesillerdir tüketicilerin hayal gücünü ve bağlılığını yakalamayı başaran bir marka. Klasik Amerikan stilini ve çabasız “cool” tarzı temsil eden Levi’s® marka portföyü, daima öncü duruşu ve hazır giyim sektöründe eşi bulunmayan yenilikçi ruhuyla evrimini sürdürmekte. Dünyanın lider jean ve aksesuar markası olarak 110’dan fazla ülkede satılan Levi’s® ürünleri, insanların kişisel stillerini ifade etmelerini sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.