DOLAR 32,4665
EURO 34,866
ALTIN 2433,69
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Medical Park’tan meme kanseri farkındalığına katkı

    Medical Park’tan meme kanseri farkındalığına katkı
    14.11.2017
    A+
    A-

    Medical Park, Meme Kanseri Farkındalık Ayı (1-31 Ekim) boyunca sosyal medyada yürüttüğü bilinçlendirme kampanyası ile 1 milyonu aşkın kişiyle hastalığın teşhisine dair önemli bilgiler paylaştı.

    Araştırmalar her 8 kadından 1’inin hayatının bir döneminde meme kanserine yakalandığına işaret ediyor. Medical Park, bu yaygın hastalığın farkındalığına katkı sağlamak amacıyla Meme Kanseri Farkındalık Ayı (1-31 Ekim) boyunca sosyal medyada bir bilinçlendirme kampanyası gerçekleştirdi. Medical Park, bu çalışma ile hastalığa ve hastalığın nasıl fark edilebileceğine dair bilgileri toplamda 1 milyonu aşkın kişiyle paylaştı.

    Bilinçlendirme kampanyası kapsamında geçtiğimiz yıl sadece ülkemizde 17 bin kadına meme kanseri teşhisi konduğuna dikkat çeken Medical Park, kırmızı zeminli olan logosunu dünyada meme kanseri bilinçlendirme rengi olarak kabul edilen pembe ile değiştirerek ay boyunca iletişim yaptı. Markanın dijital iletişim ortağı 365 Derece tarafından yürütülen çalışmalarda “Kanseri sen yakala!” sloganı kullanıldı.

    Medical Park, sosyal medya çalışmalarında meme kanserini portakal metaforu ile anlattı. Meme Kanseri belirtilerinin portakallar üzerinden anlatıldığı görsel ve meme kanserine karşı elle kontrol videoları ile erken teşhisin önemine dikkat çekti.

    Instagram’ın ‘‘Stories” bölümü üzerinden de ayrı bir iletişim yürüten Medical Park, ‘‘Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar’’ serisini 9.257 kişiye ulaştırdı.

    20 yaşından sonra kadınların her ay elle kontrollerini yapmasının erken teşhis için önemine dikkat çeken Medical Park, bir “Meme Sağlığı Kontrol Takvimi” de paylaştı. Kadınların hangi yaşta, hangi kontrolleri, ne sıklıkta yapmaları gerektiğini gösteren bu takvim, pek çok kadının ajandasında yerini aldı.

    Ekim ayında profil giydirmelerinden günlük yayınlarına kadar tamamen meme kanseri farkındalığı için hazırladığı özel iletişim çalışmalarına odaklanan Medical Park, “Herkes için sağlık” sloganı çerçevesinde toplumsal bilinçlendirmeye yönelik her yaş grubundan sosyal medya kullanıcısını meme kanseri hakkında bilinçlendirmeyi hedefledi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.