DOLAR 32,5991
EURO 34,7223
ALTIN 2496,837
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mercedes-Benz Gelecek Otomotiv Vadipark Showroom’da Boytorun Architects imzası

    Mercedes-Benz Gelecek Otomotiv Vadipark Showroom’da Boytorun Architects imzası
    17.12.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin farklı bölgelerinde pek çok global marka ve kurumsal firmanın mimari ve iç mimari projelerine imza atan Boytorun Architects, Vadipark’ta yer alan Mercedes-Benz Gelecek Otomotiv Vadipark Showroom’da kullandığı gelişmiş teknolojik uygulamalarla müşterilerin kendi araçlarını tasarlamalarını sağlayarak, satın alma eylemini özgün ve kişiselleştirilmiş bir deneyime dönüştürüyor.

    Mimar Yudum Boytorun ve Mimar Semih Boytorun’un kurucusu olduğu Boytorun Architects tasarımı, İstanbul Kağıthane’de konumlanan Mercedes-Benz Gelecek Otomotiv Vadipark Showroom ve Servis Binası, “Mükemmel Müşteri Deneyimi”ni sağlamak için teknolojinin en son yenilikleri ile donatılmış.

    Vadipark’ta aracın başına gitmeden, müşterilere araç içi ve araç çevresi deneyimi yaşatmak adına, dijital ekranlar, tabletler ve sanal gerçeklik çözümlerini tasarıma entegre eden Boytorun Architects, müşterinin aracını kendine özel tasarlamasına imkân vermek için konfigüratörler kullanmış. Böylece ziyaretçilerin aracını kendisinin oluşturabilmesi ve araca ait teknik detay ve fiyat bilgisine saniyeler içinde ulaşabilmeleri sağlanmış.

    Diğer araç showroomlarından farklı olarak, 10.5 metrelik tavan yüksekliğiyle özgün bir tasarıma sahip bayide, üzerinde araçların sergilendiği 65 metrelik bir spiral rampa kullanan Boytorun Architects Kurucu Ortağı Semih Boytorun’a göre bu rampa hem mekana bir tasarım objesi ve sergileme alanı olarak değer katıyor, hem de kesintisiz sergileme deneyimi açısından müşterinin zemin kattan birinci kata ulaşırken rampanın üzerinde bulunan araçları incelemesine imkan tanıyor.

    Cephenin önüne asılan derin saçak sayesinde araçların müşteriye verilmeden önce dış hava şartlarından etkilenmeden bekleyebileceği bir alan yaratan Boytorun Architects, bu saçak sayesinde eğimli güneş ışığının showrooma direkt girmesini engelleyerek yansımalar ile kontrollü bir şekilde iç mekana ulaşması da sağlamış. Showroom tavanında ışığın showroomun arka kısımlarına da girmesini sağlayan yırtıklar açan mimarlar, mekanda gün ışığından maksimum ölçüde faydalanılmasına olanak vermiş.

    Bekleme salonunun yanına kitap okuma köşesi, çok geniş aksesuar ve butik alanı ile çocuklar için kapsamlı simülasyon cihazlarının yer aldığı eğlence alanı ekleyen Boytorun Architects, bu ilave fonksiyonlar ile otomobil satın alma deneyimini müşteri açısından daha keyifli hale getirmeye odaklanmış. Mimarlar, iç mekan aydınlatma armatürlerinde led teknolojisi kullanarak enerji sarfiyatı minimuma indirmiş.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.