DOLAR 32,5118
EURO 34,9765
ALTIN 2436,064
BIST 9791,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Op. Dr. Kenan Kalı: Sektör olarak ekonomik alanda yenilenmeye gidilmesi istiyoruz

    Op. Dr. Kenan Kalı: Sektör olarak ekonomik alanda yenilenmeye gidilmesi istiyoruz
    31.05.2023
    A+
    A-

    Son bir yıldır ülke gündeminde yer alan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlanmasının ardından, gözler yeniden ekonomiye çevrildi. Bir çok farklı iş kolunu besleyen ve ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor. Vatandaşların konut ihtiyacının her zaman devam ettiğini söyleyen inşaat sektörü temsilcileri, hükümetin atacağı adımlarla birlikte sektör olarak ekonomi ve istihdamı hızlandıracak hamleler için hazır olduklarını dile getirdi. Sektör temsilcileri, inşaat sektörünün önünün açılması için KDV indirimi, tapu harcı indirimi ve uygun kredi imkanlarının sunulmasının piyasalara pozitif yansıması olacağı görüşünde birleştiler. Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı şunları kaydetti:

    Sektör olarak ekonomik alanda yenilenmeye gidilmesi istiyoruz. Bu konuda liyakat sahibi önemli isimlerin ekonominin başına geçeceği beklentisi var. İstikrar, ekonomik gidişat açısından çok önemli; bir 5 yıl daha bu istikrar devam edecek. Bu adımlar atıldığı zaman piyasa hareketlenir. Ben kısa süre içinde faizlerin düşeceğini ve kredi musluklarının da açılacağını düşünüyorum. Konut taleplerini karşılamak için bu çok önemli. Fakat yüksek faiz bunu engelliyor. İnsanların konuta ihtiyacı var. Bundan sonraki dönemde vatandaşların dolardan uzaklaşıp Türk lirasına yöneleceğini düşünüyorum. Artık TL.’de yeni bir dönem başlayacak. Gözde Grubu olarak konut sektöründeki yatırımlarımız devam ediyor. Biz bu ülkeye, gençliğine, enerjisine inandık ve güvendik. Bu inancımız artık daha da arttı.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.