DOLAR 32,9472
EURO 35,8374
ALTIN 2530,254
BIST 10891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Orçun Oğlakcıoğlu’nun yeni kitabı “Bir” raflardaki yerini aldı

    Orçun Oğlakcıoğlu’nun yeni kitabı “Bir” raflardaki yerini aldı
    21.05.2024
    A+
    A-

    Hayal Et, Yolculuk ve Hancının Seyir Defteri isimli kitaplarıyla tanınan şiir, deneme ve öykü yazarı Orçun Oğlakcıoğlu’nun son kitabı “Bir”, Martı Yayınları etiketiyle çıktı. Orçun Oğlakcıoğlu, önceki kitaplarında olduğu gibi son kitabındna da elde edeceği geliri eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği yakalayamamış çocuklar için harcayacak.

    Daha önceki 3 kitabıyla kendine has okuyucu kitlesi yakalayan yazar Orçun Oğlakcıoğlu, son kitabı Bir’de birbirini tamamlayan anlayış, sevgi ve farkındalığımıza ışık tutuyor. Bu temalarda kaleme alınan şiir, öykü ve denemelerden oluşan Bir, alışılmışın dışında bir mizanpaja sahip. Tek kitapta iki kitap formatıyla okur kitabın bir tarafını açtığında şiirlerle, diğer tarafını açtığında ise öykü ve denemelerle karşılaşıyor. Bir’e tüm kitapçılardan ve online mağazalardan ulaşmak mümkün.

    Yazmak, beni olmak istediğim bana dönüştüren bir rehber”

    Son kitabı için de en az ilki kadar heyecanlı olduğunu anlatan Orçun Oğlakcıoğlu, yeni kitabı için şunları ifade etti: “Yazmak benim için içsel bir eylem. Beni özümle buluşturan, arayışlarımın yanıtlarını veren, bana geleni benden ötesine taşıyan ve sevgide kalıp beni olmak istediğim bana dönüştüren büyülü bir bahçe. Bu büyülü bahçenin meyveleri olan kitaplarımın her biri de olmak istediğim benden birer parça. Aynı zamanda her kitabım ismiyle, kapak tasarımıyla birbirinin müjdecisi, tamamlayıcısı. İlk kitabım ‘Hayal et’, adından da anlaşılacağı gibi, hayallerimizin peşine düşüp kurduğumuz hayalleri gerçek kılmak adına attığımız ilk adımdı. Hayal kurarak başladığımız yolda ikinci kitabım ‘Yolculuk’ ile bir yolculuğa çıktık. Bu yolculukta büyük keşifler uğruna kaybolduğumuz anlar, iyiyi ararken kötüyü ötekileştirdiğimiz duraklar oldu. Yolculuğumuzun amacı ‘Biz’i bulmak ve ‘Biz’e varmaktı. Durmadan, dinlenmeden yol aldık. Bunun için kendimizi unuttuğumuz zamanlar oldu. Sonra bir handa soluklanma zamanının geldiğini fark edip, üçüncü kitabım ‘Hancının Seyir Defteri’ ile girdik bir handan içeri. Bulunduğu handan hiç ayrılmayan ve herkese kapısı açık olan hancının içsel yolculuğundan kesitlerle, bize ayna olan insanlarla tanıştığımız bu kitabımın şiir ve denemeleri arasında gördük ki, şimdi artık asıl olanla Bir olma zamanı.

    İşte son kitabım Bir, bu basamakların üzerine çıkan 4. basamak. Bu basamakta aslımızla buluşuyor ve olduğumuz ve olabileceğimiz ‘Ben’i tanıyoruz. ‘Ben’i ‘Biz’ ile bir araya getiriyor ve ‘Bir’ olmanın farkındalığını yaşıyoruz. Doğadaki her şey gibi birbirimizi tamamlıyoruz.”

    Orçun Oğlakcıoğlu 1974 yılında Denizli’de doğdu. Lise öğrenimini Denizli Anadolu Lisesi’nde, üniversite eğitimini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. Hayata dair umut aşılamak amacıyla yazdığı ilk şiir kitabı “Hayal Et”, 2017 yılında Martı Yayınları etiketiyle yayınlandı. Kitabın satışından elde edilen tüm gelir ise Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği’ne (ÇABA) bağışlandı. İkinci kitabı “Yolculuk” 2018 yılında yine Martı Yayınları etiketiyle yayınlandı. Geliri eşit şartlarda büyüme şansı yakalayamayan ihtiyaç sahibi çocukların sağlık ve eğitim giderleri için harcandı. Orçun Oğlakcıoğlu’nun “Hayallerimizin peşinde düştük yollara, dedik yolculuğumuz hep aşkla… Soluk alma vakti geldiğinde bir handa, boyası dökülmüş duvar kazılarında bulduk ‘Hancının Seyir Defteri’ni koyduk kalp ucumuza…” diyerek tamamladığı kitabı “Hancının Seyir Defteri” Martı Yayınları etiketiyle 2021 yılında okuyucusuyla buluştu. Orçun Oğlakcıoğlu, iş hayatının dışında toplumsal farkındalık ve yarar sağlamak üzere yazı ve şiirleriyle iyilik arayışına devam etmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.