DOLAR 32,4735
EURO 34,9396
ALTIN 2436,455
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ozan Bük: Yapı malzemelerinde satış da üretim de artarken yerli oranı yükseliyor

    Ozan Bük: Yapı malzemelerinde satış da üretim de artarken yerli oranı yükseliyor
    14.06.2021
    A+
    A-

    TÜİK Mayıs 2021 satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre;

    ·         Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %16,2 artarak 59 bin 166 oldu.

    ·         Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %106,5 artarak bin 776 oldu.

    ·         Türkiye genelinde Mayıs ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %42,9 azalış göstererek 10 bin 560 oldu

    TÜİK Mayıs 2021 konut satış istatistik sonuçlarından yola çıkan inşaat sektörü temsilcilerinden Neyzen Yapı Market ve nalburdayim. com Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Bük “Yapı malzemelerinde satış da üretim de artarken, yerli oranı yükseliyor” dedi.

    “Neredeyse tam kapanma ile geçen bir ayda konut satışlarındaki artış, yapı malzemeleri ürünlerindeki hareketliliği yukarılara taşıdı. Yapı malzemelerinde yerli markaların aldığı pay da giderek artıyor. Konutta satışlar arttıkça, stoklar azaldıkça yeni konut projeleri de hız kazanıyor. Ocakta yüzde 17,8, şubatta yüzde 12,3 artan inşaat malzemeleri sanayi üretimi, mart ayındaki yüzde 20,9’luk artışın da katkısıyla yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın ilk çeyreğine göre yüzde 17,2 büyüdü. Sanayi sektörünün büyümesinde büyük payı bulunan inşaat malzemeleri sanayisi, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrekteki yüzde 7’lik büyümesinde de itici bir güç oluşturdu. Yapı malzemeleri de inşaat malzemeleri alanındaki yerini giderek genişletiyor. Konut satışlarındaki artışla birlikte hız kazanan şantiye faaliyetlerinin de bunda büyük bir rolü var. Ürün gruplarımızın satışlarındaki artış, yüzde 100’ü aştı. İçerisinde bulunduğumuz dönemde boya ve ürünleri, duvar kağıtları, dekoratif duvar ve tavan kaplama malzemeleri, banyo armatürleri, duş başlıkları, fayans çeşitleri, rezervuar, duşakabin çeşitleri satışlarda ilk sırada yer alıyor. Satışlardaki artış devam ederse yapı malzemeleri alanında daha yüksek rakamları telaffuz edebiliriz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.