DOLAR 32,5158
EURO 34,7992
ALTIN 2428,561
BIST 9714,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ‘Samson ile Dalila’ Elhamra’da

    ‘Samson ile Dalila’ Elhamra’da
    20.10.2017
    A+
    A-

    Samson ile Dalila operası, Türkerler Holding’in Mahall Bomonti İzmir projesi desteğiyle, İzmir Opera ve Balesi tarafından sahneye konuldu. Elhamra’da sezonun ilk temsilinin ardından düzenlenen kokteylde tüm sanatçılar İzmirli sanatseverlerle bir araya geldi.

    Türkiye ekonomisine yön veren gruplardan Türkerler Holding, sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam ediyor. Grubun, Mahall Bomonti İzmir projesiyle destek verdiği “Samson ile Dalila” operası İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahneye konuldu.

    Elhamra Sahnesi’ndeki sezonun ilk temsilline İzmirli sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Temsilin ardından; tüm izleyenler düzenlenen kokteylde sanatçılarla buluştu. İzmir protokolü, iş insanları, sanat ve medya çevrelerini bir araya getiren geceye Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin de katıldı. Sezgin, “İzmir Devlet Opera ve Balesi ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Kendileriyle daha önce birçok işbirliği gerçekleştirdik. Bundan sonra da devam etmeye kararlıyız. Çünkü inanıyoruz ki sanat; gücümüzü aldığımız topraklara olan borcumuzu ödemenin, insanların yaşam kalitesini yükseltmenin en güzel yoludur” dedi.

    900 yıllık bir aşk hikayesi

    Aşk ve inanç temelli tutkunun insan ve toplum yaşamını biçimlendirmedeki etkilerinin işlendiği Samson ile Dalila operası; kutsal kitaplardan alınan öyküsü ile 12. yüzyıl Filistin’ini anlatıyor. Öyküde; Gazze’yi ele geçiren işgalci güçlere karşı verilen mücadele, bu mücadelede Tanrı’ya olan inanç ve güvenin hangi koşulda olursa olsun yitirilmemesi anlatılıyor. Toplumu temelden sarsan işgal sırasında filizlenen aşkın bedeli vurgulanıyor.

    Orkestra Yönetmeni: Tulio Gagliardo

    Sahne Yönetmeni: Evin Atik

    Dekor: M.Kemal Çağda Çitkaya

    Kostüm: Gülay Korkut

    Koro Yönetmeni: Costantino Petridis, Ahmet K. Kahyaoğlu

    Koreografi: Şebnem Şenel

    Işık Dekoratörü:Müfit Özbek

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.