DOLAR 32,4985
EURO 34,9352
ALTIN 2434,815
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Suyumuzu hep birlikte koruyalım!

    Suyumuzu hep birlikte koruyalım!

    22 Mart Dünya Günü’nün 2023 yılı teması, suyun korunmasında işbirlikleri ve ortaklarının önemine dikkat çekiyor:  Ortaklıklar ve İşbirliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak.

    Dünya Su Günü’nün Birleşmiş Miletler Kalkınma Amaçlarının “Temiz Su ve Sanitasyon” amacına dikkat çeken teması, kullanılabilir su kaynaklarının korunmasında tüm dünyayı küresel bir yaklaşıma davet ediyor. Suyun çıkarılması, taşınması, depolanması, dağıtılması ve yeniden yapılandırılması konusunda çalışmalar yürüten GF Hakan Plastik, bu özel gün ve teması ile ilgili bir açıklamada bulundu.

    “Temiz su, insanlar kadar tüm canlılar için de temel bir haktır. Su olmazsa yaşamdan söz etmemiz mümkün olamaz. Bu nedenle her yıl 22 Mart tarihinde kutlanan Dünya Su Günü, bizim için ayrı bir önem taşıyor.

    Kurum kültürümüzün bir parçası olan sürdürülebilirlik, şirket içerisinde çalışanlarımızın bakış açısına; tesislerimizde kullandığımız sistemlerimize ve teknolojilerimize; ürünlerimizin özelliklerine kadar her alanda hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir konu. Su ise bizim başlıca konumuz.

    İklim değişikliği nedeniyle dünyanın kimi bölgelerinde seller yaşanırken, kimi bölgelerinde kuraklıklar hayatımızı etkiliyor. “Temiz Su ve Sanitasyon” amacında da belirtildiği gibi herkesin güvenilir ve erişilebilir içme suyuna evrensel ve eşit biçimde erişiminin güvence altına alınması için hepimizin ortak bir şekilde hareket etmesi gerekiyor.

    Küresel ısınma kaynaklı yağış azlığı, aşırı buharlaşma, hızlı tüketim ve kirliliğin önüne geçilebilmesi için ortak ve sürekliliği olan bir tavır ortaya koymalıyız. Suyun çevresel etkilerden korunarak taşınması, kullanılması ve atık suların arıtılarak geri kazanılması gerekiyor. Bunun için de her alanda aşırı kimyasal kullanımını azaltmamız;  atık suların toprağa karışmasını önlememiz; doğayı pek çok kirleticiden arındırmamız; biyolojik çeşitliliği ve doğal ortamları korumamız, vb. daha pek çok hareketi işbirliği içerisinde gerçekleştirmeliyiz.

    Koruyacağımız temiz su kaynaklarımızla su kıtlığının önüne geçebilir; kalitesini yükseltebilir; su kaynaklı ve diğer bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.