DOLAR 32,4921
EURO 34,9348
ALTIN 2435,152
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ’den Bursa’da emekliye 1201 konut, gazetecilere 452 konut

    TOKİ’den Bursa’da emekliye 1201 konut, gazetecilere 452 konut
    22.01.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İarenin Bursa şantiyesinde incelemelerde bulunarak Bursa’da 20 bin 723 konut inşa ettiklerini söyledi.

    Emekliye 1201 konut
    Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Emeklilere İkinci Bahar kapsamında yapımına tamamlanma aşamasına gelen 1201 konutun şantiyesinde incelmelerde bulunan Turan, “Bursalı emekli büyüklerimiz için yapımına başladığımız projemiz bütün beklentilere yanıt verecek.  Emekli büyüklerimizin yeni yaşam alanı olacak projemizin içerisinde cami, büfe ve sosyal donatı alanları da inşa ediyoruz. Şuanda projemiz bitirme aşmasına geldik. Hak sahibi emekli büyüklerimiz ile sözleşmelerimizi imzalıyoruz. Konutlarımızı da en kısa sürede hak sahibi emekli büyüklerimize teslim edeceğiz” açıklamasında bulundu.

    Her yıl 15 bin emekli ev sahibi oluyor
    TOKİ olarak dar ve orta gelir grubundaki vatandaşların yanı sıra engelliler, şehit aileleri ve maluller ile emeklilere yönelik konut üretimlerine hızla devam ettiklerini vurgulayan uran, “Emeklilerimizin taleplerini karşılamaya yönelik, arazi üretiminde de yoğun bir çalışma dönemine girdik.  Emeklilere dönük ‘İkinci Bahar’ kampanyası ile konut projelerimizden emekli büyüklerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Emekli vatandaşlarımızı Anadolu’da ortalama 250 TL’den başlayan taksitlerle ve İstanbul, Ankara gibi Büyükşehirlerde ise 350-400 TL’den başlayan taksitlerle uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 15 bin emekli vatandaşımızı konut sahibi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

    TOKİ’den gazetecilere 452 konut
    Gazeteciler için inşa edilen Osmangazi Yunuseli konutlarının örnek bir uygulama olduğunu belirten Turan ”Yatay mimari ile inşa ettiğimiz 452 konutumuzu basın mensuplarına teslim ettik. Bursalı gazeteciler için inşa ettiğimiz konutlarımız örnek bir uygulamadır. Sosyal donatıları ile Bursalı gazeteciler için yeni bir yaşam alanı oluşturduk”dedi.

    TOKİ’den Bursa’ya 20 bin 499 konut

    Bursa’da 20 bin 334 konutun yapımını tamamladıklarını vurgulayan Turan, yapımını devam eden 289 konut ile 20 bin 723 konut rakamına ulaşacaklarını söyledi.

    Bursa’da konut ile okuldan, hastaneye, spor salonundan yurtlara kadar birçok yatırım yaptıklarını belirten Turan, “Bursa’da ayrıca 7 hastane, 5 sağlık ocağı, 2 kütüphane, 19 cami,8 lise, 15 ilkokul ve sosyal donatılar yaptık. Devam eden uygulamalarımız ile Bursa ilimizde yaklaşık 2 milyar TL’lik yatırım yapmış olacağız. Bütün hizmetlerimiz sanayi kenti Bursa’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.