DOLAR 32,5734
EURO 34,9876
ALTIN 2430,689
BIST 9755,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Turizmde 9 günlük bayram tatili hareketliliği

    Turizmde 9 günlük bayram tatili hareketliliği
    07.06.2023
    A+
    A-

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni kabinesi ile yaptığı ilk toplantıdan sonra aldığı kararları açıkladı. Erdoğan kararlarını açıklarken Kurban Bayramı öncesi iki günün de idari izin ilan edilmesiyle tatilin 9 olacağını söyledi.

    Erdoğan konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.

    UZUN BİR AİLE TATİLİNE İMKAN SAĞLANDI

    9 günlük bayram tatilini değerlendiren Tügiad  Başkan Yardımcısı Sanitas SPA & Wellness kurucu ortağı ve turizm acentesi Medulux Health&Travel’ın sahibi Şebnem Akman Balta, “Kurban Bayramı öncesi 26 -27 haziran idari izin olarak ilan edildiği için bayram hafta sonu tatili ile birleşmesi sonucu 24 Haziran’da başlayıp 2 Temmuz’a kadar toplam 9 gün tatil olacak. Erken rezervasyon yapılması insanlara yüzde 25 indirim fırsatı yaratıyor. Bayram tatilinin uzaması insanların uzun bir aile tatili planlamasını sağladı” diye konuştu.

    REZERVASYONLAR YÜZDE 121 ARTTI

    Yurt dışında da okulların tatile girmesi ve ülkemizde havaların ısınması nedeniyle yabancı turistlerin rezervasyonlarını artırdığını söyleyen Şebnem Akman Balta, “Rezervasyonlar yüzde 121 artı. Ayrıca şampiyonlar ligi maçı ve Johny Deep’inülkemize gelmesi, rock konserleri ve bir çok global ekonomi üzerine oluşturulan kongreler  ve toplantılar nedeni ile İstanbul bir çekim merkezi oldu dünya için” dedi.

    KURUN ARTMASI YERLİ TURİSTİ ZORLUYOR

    Yabancı turistin Antalya’ya ilgisinin devam ettiğinin altını çizen Şebnem Akman Balta, “Antalya’da yüksek sezonun başlaması ile rezervasyon yoğunluğu var. Euro ve dolardaki yükselişte yabancı turist ve sağlık turisti  için ülkemizi cazibe merkezi yapıyor. Yerli turist açısından euro ve dolar paritesi yüksekliği rezervasyon yapmalarını olumsuz etkilemekte” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.