DOLAR 32,3752
EURO 35,0593
ALTIN 2326,882
BIST 9117,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Türk işadamlarına 3 günde vize vermeyi hedefliyoruz”

    “Türk işadamlarına 3 günde vize vermeyi hedefliyoruz”

    ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ BAŞBAKAN YARDIMCISI CAMŞİD KUÇKAROV

    TÜRKİYE MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

    Kuçarov: “Türk işadamlarına 3 gün içinde vize vermeyi hedefliyoruz”

    07 Eylül 2017 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştiren Özbekistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Camşid KUÇKAROV ve beraberindeki heyet Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkezini ziyaret ettiler.

    Bu çerçevede TMB Genel Merkez Binası’nda, TMB Yönetim Kurulu Üyesi Kartal USLUEL ev sahipliğinde Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat KADİROV, TMB Denetleme Kurulu Başkanı Süreyya Yücel ÖZDEN, T.C. Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüsnü DİLEMRE ve üye firma temsilcilerimizin katılımıyla bir çalışma yemeği düzenlenmiştir.

    Anılan etkinlikte, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin faaliyetleri ve Türk yurtdışı müteahhitlik hizmetleri hakkında Sayın KUÇKAROV ve beraberindeki heyete bilgi verilmiş, ardından, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler ve Özbekistan’da önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi öngörülen projeler hakkında bilgi alış verişinde bulunulmuştur.

    Firma temsilcilerinin firma tanıtımlarının ve iki ülke arasında daha etkin ilişkilerin kurulması yönündeki isteklerini dile getirmelerinin ardından, Sayın KUÇKAROV başkent Taşkent’e 70-80 km. uzaklıkta bulunan otellerin renovasyonu ile bir tatil kompleksi oluşturulması, yine Taşkent’te bir tema-park ve iş merkezi inşası, elektrik iletim hatları ve bir çok altyapı projeleri bulunduğunu, kamu-özel ortaklığı (PPP) ve yap-işlet-devret (YİD) modelleriyle de yakından ilgilendiklerini belirterek, Türk müteahhitlik firmalarının ülkelerindeki faaliyetlerini arttırmalarını arzu ettiklerini ifade etmiştir. TMB Yönetim Kurulu Üyesi Kartal USLUEL, TMB üyelerinin YİD ve PPP projelerinde geniş bir deneyime sahip olduğunu ve bu deneyimlerini Özbekistan ile paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

    Sayın KUÇKAROV, firmalarımızın vize konusunda yaşadıkları sorunları dile getirmeleri üzerine, iş adamlarına vizenin üç gün içinde verilmesini hedeflediklerini, böylelikle bu sorunun aşılacağını, ayrıca yeni alınan bir kararla Özbekistan’da döviz politikasının serbestleştirildiğini, ülkedeki konvertasyon sorununun ortadan kalktığını belirtmiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.