DOLAR 32,5983
EURO 34,7501
ALTIN 2497,652
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz

    Ülkemizin büyümesine katkı sunmaya devam edeceğiz
    19.12.2022
    A+
    A-

    Konut kavramına yenilik getiren, farklı mimari tasarımları ile çevre dostu ve yaşanabilir alanlar üreten Kuzu Grup, 2023 yılında da yurtiçinde ve yurtdışındaki yatırımlarına hız kesmeden devam edecek. 2022 yılında mevcut projelerine ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm odaklı projelere ağırlık verdiklerini söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özen Kuzu, “İstanbul’da Yeni Fikirtepe projesinde üç parselin inşaatını üstlenmiştik, bu projenin inşaat çalışmalarına odaklandık. Kısa bir süre önce İstanbul Fetihtepe’de de kentsel dönüşüm projesi aldık. Ayrıca SeaPearl Ataköy’de projemizde mayıs ayında JW Marriott Hotel İstanbul Marmara Sea’nin açılışını yaptık. Bu seçkin projede dünyaca ünlü bir konaklama şirketi ile işbirliği yapmaktan oldukça mutluyuz” diye konuştu.

    Konut fiyatlarına değinen Özen Kuzu, “Eylül 2021’den itibaren her ay rekor kırarak yükseliyor. Merkez Bankası’nın son açıkladığı endeksine göre 2022 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 oranında artan fiyatlar, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 189,2, reel olarak ise yüzde 58 oranında artmıştır. Pandemi sonrasında azalan yatırımlar nedeniyle arzın düşmesi, tedarik zincirindeki sıkıntılar nedeniyle malzemeye ulaşımın zorlaşması ve inşaat maliyetlerinin de rekor seviyelerde artması konut fiyatlarını yukarı çekti. TÜİK’in verilerine göre inşaat maliyet endeksi yıllık %119 artarak rekor kırdı. Maliyetler her geçen gün artış gösteriyor. Maliyetlerdeki bu ciddi yükselişler fiyatlara yansıdıkça, fiyatlardaki artış devam edecek. 2023 yılında konut fiyatlarında enflasyon oranına paralel artışların süreceğini öngörüyoruz.” Diye konuştu.

    2023 hedeflerinden de söz eden Kuzu, “Kuzu Grup olarak ülkemizin aralıksız büyümesine katkı sunmaya her zaman devam edeceğiz. Bu kapsamda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında da yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerimize devam ederken, yeni projeler de açıklayacağız” değerlendirmesini yaptı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.